Navigacija
Viber X logo

Zvanično počeo ChemTeach projekat

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Partnerski Erazmus+ projekat Univerziteta u Banjoj Luci „Unapređenje kvaliteta nastave hemije u stručnom obrazovanju u Bosni i Hercegovini“ (Improvement the quality of chemistry teaching in VET in Bosnia and Herzegovina – ChemTeach) zvanično je otvoren na prvom radnom sastanku održanom 21. i 22. februara 2024. godine na Fakultetu za hemijsku i prehrambenu tehnologiju Slovačkog tehničkog univerziteta u Bratislavi.

Inače, koordinator projekta je Slovački tehnički univerzitet, a u realizaciji ChemTeach projekta, pored Univerziteta u Banjoj Luci i partnera iz Slovačke, učestvuje i pet srednjih škola u čijem nastavnom procesu je hemija značajan predmet.

Riječ je o Srednjoj hemijskoj školi iz Bratislave i Višoj srednjoj hemijskoj školi iz češkog grada Pardubice, te tri škole iz Banje Luke — Gimnazija, Medicinska škola i Tehnološka škola.

Cilj projekta je tokom tri naredne godine unaprijediti nastavu hemije kroz obrazovanje i obuku nastavnika, radionice za nastavnike i učenike i izradu priručnika sa digitalnim nastavnim materijalom koji će doprinijeti kompetencijama nastavnika, te omogućiti da se unaprijedi i modernizuje univerzitetska nastava za buduće profesore hemije.

Tim Univerziteta u Banjoj Luci na sastanku u Bratislavi predstavljale su asistentice Prirodno-matematičkog fakulteta sa Studijskog programa hemija Sanja Pržulj, Dragana Gajić i Dejana Savić. Na sastanku je predstavljen plan za realizaciju aktivnosti u prvoj godini trajanja projekta.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/14074/chem_teach.jpg