Navigacija
Viber X logo

Projekat "V4+WB RMA Network PLUS": Poziv za učešće na konferenciji

Nauka i razvojUniverzitet u Banjoj LuciOpšte

Otvoren je poziv za prijavu za učešće na početnoj  konferenciji u okviru projekta V4+WB Network of Research Managers and Administrators (RMAs) PLUS, koja će biti održana 17. i 18. oktobra 2023. godine u Bratislavi na Slovačkom tehnološkom univerzitetu.

Konferencija pod nazivom "Menadžeri i administratori istraživanja: Savremene tehnologije i budućnost menadžera istraživanja u zemljama tzv. višegradske četvorke i Zapadnog Balkana" posvećena je pitanjima savremenih tehnologija i afirmaciji i uslovima za rad za menadžere i administratore istraživanja, kao i predstavljanju relevantnih inicijativa i mogućnosti koje im se pružaju u zemljama Evropske unije. Dodatni cilj konferencije je podržavanje razmjene znanja i iskustva menadžera i administratora istraživanja u istraživačkim projektima finansiranim iz evropskih fondova.

Radni jezik konferencije je engleski, a za učešće je neophodna registracija putem linka, najkasnije do 17. septembra 2023. godine.

Projekat V4+WB Network of Research Managers and Administrators (RMAs) PLUS je nastavak inicijative za jačanje mreže menadžera i administratora istraživanja, započete projektom V4+WB Network of Research Managers and Administrators (RMAs). Pored Centra za razvoj i podršku istraživanju Univerziteta u Banjoj Luci, kao partnerske institucije, u projektu učestvuje još šest organizacija iz zemalja tzv. višegradske četvorke (V4 - Poljska, Češka, Slovačka i Mađarska) i Zapadnog Balkana (Srbija, i Albanija). Kroz intenzivnu razmjenu znanja i aktivnosti na izgradnji kapaciteta, projekat će doprinijeti povećanju konkurentnosti ovih zemalja u istraživanju i inovacijama. Projekat se finansira kroz Međunarodni višegradski fond i traje do januara 2025. godine.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13595/Untitled-4.jpg