Navigacija
Viber X logo

,,Agroznanjeˮ dio naučne baze Srbije

Nauka i razvojOpštePriče za primjer

Časopis ,,Agroznanjeˮ, čiji je izdavač Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Banjoj Luci, od 26. jula 2023. godine dio je citatne naučne baze časopisa Srbije.

Riječ je o srpskom citatnom indeksu (SCI) koji vodi i uređuje Centar za nauku. Radovi objavljeni u ovoj citatnoj bazi referišu se i u pojedinim međunarodnim citatnim bazama koje su vidljive na stranici SCI indeksa.

Trenutno je na profilu srpskog citatnog indeksa objavljen 24. broj časopisa Agroznanje, odnosno drugo izdanje za 2023. godinu, a u toku je unos i indeksiranje radova objavljenih od 2011. godine.

Uredništvo časopisa očekuje da će se uvrštavanjem „Agroznanjaˮ u srpski citatni indeks postići bolja  vidljivost i prepoznatljivost časopisa, kao i Univerziteta u Banjoj Luci i Poljoprivrednog fakulteta.

Časopis ,,Agroznanjeˮ izlazi od 2000. godine i objavljuje naučne radove iz oblasti biljnih i animalnih nauka, agrarne ekonomije i ruralnog razvoja, genetičkih resursa, kao i drugih  srodnih disciplina. Časopis „Agroznanjeˮ objavljuju četiri broja godišnje, a od 2019. godine izlazi u elektronskoj verziji i dostupan je i na https://agroznanje.agro.unibl.org.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13511/7.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13511/Agro-knowledge_Journal.jpg