Navigacija
Viber X logo

Poziv za učešće na vebinaru

Nauka i razvojUniverzitet u Banjoj LuciOpšte

Vebinar na temu „Technology and Market Assessment for projects aiming at technology transfer“ održaće se 20. oktobra 2021. godine u 10 časova.

Predavač na ovom događaju je dr Antonin Kralik sa Karlovog univerziteta, iz centra za transfer znanja i tehnologije. Radni jezik vebinara koji se održava putem Zum platforme je engleski. Za učešće je potrebna registracija, a koju je moguće obaviti na ovom linku

Ovaj događaj, kao i drugi planirani da se organizuju u toku ove godine, je namijenjen za sve istraživače, menadžere i administratore istraživanja zainteresovane za teme: šta donosi novi program finansiranja naučno-istraživačkih projekata Horizon Europe, koji su glavni principi dizajniranja uspješnog prijedloga naučno-istraživačkog projekta, značaj etike i otvorene nauke Horizon Europe. Namijenjen je i onima koje zanimaju prava intelektualne svojine u naučno-istraživačkim projektima, transfer tehnologije i procjena tržišta od posebnog značaja za inovacione i naučno-istraživačke projekte, finansije na Horizon Europe projektima i dodatne mogućnosti za apliciranje institucija iz zemalja Zapadnog Balkana.

Vebinar se organizuje u okviru projekta pod nazivom V4+WB RMA Network, a u kojem Centar za preduzetništvo i transfer tehnologija Univerziteta u Banjoj Luci od novembra 2020. godine učestvuje kao partnerska institucija. Ovaj projekat je inicijativa za podršku i osnaživanje zajednice menadžera i administratora istraživanja. Konzorcijum predvođen organizacijom HETFA iz Budimpešte, finansiran je kroz Međunarodni višegradski fond i fokusira se na zemlje tzv. višegradske četvorke (V4 − Poljska, Češka, Slovačka i Mađarska) i Zapadnog Balkana (Srbija, Bosna i Hercegovina i Sjeverna Makedonija). 

Pristup materijalima sa prethodnih vebinara, koji se nalaze na Learning Materials Platform je moguć uz prethodnu registraciju za Online Expert Pool projekta.

Više informacija nalazi se i ovdje https://hetfa.eu/international-projects/v4wb-rmas/.