Navigacija
Viber X logo

UNIBL uključen u još jedan Horizont 2020 projekat

Nauka i razvojUniverzitet u Banjoj LuciOpšte

Univerzitet u Banjoj Luci uključen je u Horizont 2020 projekat Evropske unije pod nazivom „Embedding RRI in Western Balkan Countries: Enhancement of Self-Sustaining R&I Ecosystems’’ (WBC-RRI.NET).

Cilj projekta je da dodatno podstakne istraživanje i inovacije u zemljama Zapadnog Balkana usvajanjem okvira održivog razvoja koji se zasniva na principima odgovornog istraživanja i inovacija na lokalnom nivou.

Ova inicijativa će pomoći uspješnijem planiranju istraživanja i razvoja, uključujući strategije pametne specijalizacije u zemljama Zapadnog Balkana kako bi se podstakao snažniji socioekonomski razvoj. Uz otvoreni dijalog, na kraju projekta biće formirana regionalna mreža partnera, koja će pomoći zemljama Zapadnog Balkana da značajno doprinesu postizanju cilja jedinstvenog evropskog istraživačkog prostora.

Projekat WBC-RRI.NET je zvanično počeo sa realizacijom 1. marta 2021. godine i trajaće naredne tri godine. Konzorcijum projekta čini 13 partnera iz osam zemalja, a koordinator je Univerzitet u Novom Sadu.

Detaljnije informacije biće dostupne u narednom periodu na zvaničnoj internet stranici projekta.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/10933/0308WBCRRINET.jpg