Navigacija
Viber X logo

Objavljen Pravilnik o sufinansiranju naučnoistraživačkih projekata

Nauka i razvojUniverzitet u Banjoj LuciOpšte

U Službenom glasniku Republike Srpske broj 55, izdanje od 9. juna 2020. godine, objavljen je Pravilnik o sufinansiranju naučnoistraživačkih projekata.

Kako je navedeno, ovim Pravlnikom se propisuju mjerila i postupak za ostvarivanje i finansijsku podršku programa osnovnih, primijenjenih i razvojnih istraživanja.

,,Program osnovnih, primijenjenih i razvojnih istraživanja podrazumijeva finansijsku podršku: naučnoistraživačkih projekata na slobodnu temu iz šest naučnih oblasti i interdisciplinarnih projekata,  naučnoistraživačkih tematskih projekata i  zajedničkih projekata naučnoistraživačke zajednice i privrede – sinergija'', navodi se u tekstu Pravilnika.

Sredstva za ostvarivanje programa obezbjeđuju se u budžetu Republike Srpske, a vode se u Ministarstvu za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS u skladu sa Zakonom o naučnoistraživačkoj djelatnosti i tehnološkom razvoju.

Iznos sredstava za realizaciju programa i broj projekata koji će se sufinansirati utvrđuje se finansijskim planom Ministarstva za tekuću budžetsku godinu.

Tekst Pravilnika o sufinansiranju naučnoistraživačkih projkata možete pročitati ovdje.

Izvor fotografije: www.nwesd.org

Slike

  • /uploads/attachment/vest/10084/nauka-unibl.jpg