Navigacija
Viber X logo

Zasjedala Radna grupa za implementaciju Povelje i Kodeksa Univerziteta u Banjoj Luci

Nauka i razvojUniverzitet u Banjoj LuciOpšte

Radna grupa za implementaciju Evropske povelje za istraživače i Kodeksa za zapošljavanje istraživača Univerziteta u Banjoj Luci održala je sjednicu 13. februara 2020. 

Radna grupa razmotrila je prijedlog Akcionog plana i utvrdila aktivnosti neophodne za održavanje loga izvrsnosti u istraživanju (HR Excellence in Research), koji je Evropska komisija dodijelila Univerzitetu u Banjoj Luci 2015. godine, čime je Univerzitet postao prva visokoobrazovna ustanova u Republici Srpskoj i BiH kojoj je logo dodijeljen. Logo izvrsnosti podrazumijeva da se Univerzitet pridržava standarda koje je propisala Evropska unija, u vezi sa pravima i obavezama istraživača, i da je postupak zapošljavanja na Univerzitetu usklađen sa evropskim postupkom. 

Sjednicom je predsjedavao prof. dr Goran Latinović, prorektor za naučnoistraživački rad i razvoj, predsjednik Radne grupe, a u njenom radu učestvovali su prof. dr Gordana Rokvić, prof. dr Suzana Gotovac Atlagić, prof. dr Radenko Jotanović, dr Gordana Tošić, mr Dragana Radulović i Dijana Bilanović. 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/9775/IMG_7509.JPG
  • /uploads/attachment/vest/9775/IMG_7510.JPG