Navigacija
Viber X logo

Informacija sa 47. sjednice Senata

Sjednice SenataUniverzitet u Banjoj Luci

Na 47. sjednici Senata Univerziteta u Banjoj Luci, 27. februara 2020. godine imenovani su novi članova Radne grupe za implementaciju Evropske povelje za istraživače i Kodeksa za zapošljavanje istraživača Univerziteta u Banjoj Luci. 

Takođe, imenovani su i novi članovi Komiteta za implementaciju Povelje i Kodeksa Univerziteta u Banjoj Luci.

Senat je podržao i Prijedlog odluke Nastavno-naučnog vijeća Elektrotehničkog fakulteta o izmjeni nastavanog plana druog ciklusa studija studijskog programa Elektroenergetski i industrijski sistemi, dok je na prijedlog NNV Tehnološkog fakulteta podržan Prijedlog odluke o izmjeni nastavnog plana prvog cikusa studija studijski program Tehnološko inženjerstvo, smjer Odjevna tehnologija i dizajn. 

Razmatran je i podržan Prijedlog izmjena i dopuna Odluke o odgovornim nastavnicima i saradnicima na svim ciklusima studija u akademskoj 2019/2020. godini. Senat je donio i Odluku o raspisivanju konkursa za izbor u akademska zvanja, a donesene su  i odluke o izboru u nastavnička i saradnička zvanja na: Akademiji umjetnosti, Arhitektonsko-građevinsko-geodetskom fakultetu, Ekonomskom fakultetu, Elektrotehničkom fakultetu, Medicinskom fakultetu, Poljoprivrednom fakultetu, Prirodno-matematičkom fakultetu i Tehnološkom fakultetu.

Senat je donio i odluke o usvajanju izvještaja komisija za ocjenu podobnosti teme, kandidata i ispunjenosti uslova za mentorstvo za izradu doktorskih disertacija kandidata na Medicinskom fakultetu i Filozofskom fakultetu.

Donesene su i odluke o davanju saglasnosti na izvještaje komisija o urađenimm doktorskim disertacijama kandidata na Ekonomskom fakultu, Prirodno-matematičkom fakultetu i Eleketrorehničkom fakultetu. 

Razmatran je i podržan Prijedlog odluke o izmjeni članova Nastavno-naučnog vijeća Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci u akademskoj 2019/2020. godini.

Senat je radu ove sjednice dao punu podršku i za zaključivanje Sporazuma o saradnji između Univerziteta u Banjoj Luci i Državnog univerziteta u Orenburgu iz Rusije, kao i za Sporazum o akademskoj i naučnoj saradnji između UNIBL i Partenope univerziteta iz Napulja. Senat je saglasan i da se zaključi Sporazum o saradnji između Univerziteta u Banjoj Luci i Mendelov univerziteta u Brnu. Senat je dao saglasnost i da Univerzitet zaključi okvirne ugovore o saradnji sa JU Ekonomska škola Doboj i sa  JU M.Š. „Vlado Milošević“ Banja Luka.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/9841/unibl_logo_novi.png