Navigacija
Viber X logo

Predstavnici Univerziteta na konferenciji „Značaj Strategije razvoja ljudskih resursa za istraživače (HRS4R) i usluga EURAXESS centara“

Nauka i razvojOpšte

Predstavnici Univerziteta u Banjoj Luci učestvovali su u radu konferencije „Značaj Strategije razvoja ljudskih resursa za istraživače (HRS4R) i usluga EURAXESS centara“ održanoj 13. decembra 2019. godine u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu.

U radu ove konferencije sa Univerziteta u Banjoj Luci, učestvovali su docent na Arhitektonsko-građevinsko-geodetskom fakultetu dr Miroslav Malinović, viši stručni saradnik za naučno-istraživački rad i razvoj mr Dragana Radulović i stručni saradnik-projekt menadžer Dijana Bilanović.

Doc. Malinović je predstavio izlaganje o trenutnom stanju EURAXESS incijative u Bosni i Hercegovini. „Iskustvo Univerziteta u Banjoj Luci“ bilo je zajedničko izlaganje doc. Malinovića i koleginice Radulović.

Cilj konferencije bio je promocija kreiranja i implementacije HRS4R Strategije i EURAXESS-ove inicijative kao i pokretanje diskusije o problemima u vezi sa mobilnosti istraživača u zemljama Zapadnog Balkana, te razmjena iskustava o razvoju EURAXESS mreža u zemljama regiona.

Konferencija je održana u okviru implementacije projekta „Podrška EURAXESS servisnom centru Univerziteta u Sarajevu“ koji finansijski podržava Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine u okviru „Programa za pripremu projekata i potencijalnih kandidata za sredstva iz fonda H2020“.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/9624/konferencija-sarajevo-02.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9624/konferencija-sarajevo-01.jpg