Navigacija
Viber

Radionica iz biomedicinskog inžinjeringa

Nauka i razvojUniverzitet u Banjoj Luci

Evropska komisija u sradnji sa Ministarstvom civilnih poslovna Bosne i Hercegovine i Društvom za medicinski i biološki inžinjering u Bosni i Hercegovini (DMBIUBIH) organizuje po prvi put u BiH regionalnu radionicu u oblasti biomedicinskog inžinjeringa: TAIEX događaj 27753 – BA – TAIEX Regionalna radionica, Biomedicinski inžinjering: Biomedicinski signali koja će se održati 26. i 27. februara 2018. godine u Banjoj Luci.

Svi učesnici, koji su se već prethodno registrovali, imat će priliku da na dvodnevoj radionici upoznaju evropske stručnjake i diskutuju u oblasti prikupljanja i obrade biomedicinskih signala, opreme, i najnovijih dostignuća. 

U sklopu odobrenog projekta, po TAIEX pravilima, za sve učesnike putni troškovi i troškovi smještaja biće refundirani po slijedećem principu: 
Učesnici koji žive više od 100 km od mjesta održavanja imaju pravo na smještaj za noć prije početka radionice i naredne noći ako događaj traje više od jednog dana.
Za radionice koje traju više od jednog dana, svi učesnici (osim onih koji žive u gradu gdje se održava radionica) mogu dobiti smještaj na jednu noć (prvi dan radionice), ako to zatraže.

Učesnici koji žive više od 400 km od mjesta održavanja imaju pravo na putovanje avionom, koje će organizovati davatelj usluga. Ukoliko ne žele putovati avionom, putni troškovi mogu se nadoknaditi kao paušalni iznos na temelju najefikasnijih putničkih rasporeda, na zahtjev organizatora i po prethodnom dogovoru sa Evropskom komisijom. U tom slučaju davatelj usluga će platiti paušal za pokriće jednog povratnog puta učesniku prije događaja, na temelju jednosmjerne udaljenosti između mjesta prebivališta i mjesta događaja.

Informacije o smještaju biće dostavljene nesposredno prije događaja putem e-mail adresa koje su navedene prilikom registracije.


Za sve dodatne informacije obratite se na dmbiubih@gmail.com.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7324/t.jpg