Navigacija
Viber X logo

Dodjelom nagrada najuspješnijim studentima završen StES 2016

Nauka i razvojUniverzitet u Banjoj LuciOpšte

Dodjelom nagrada studentima čiji su naučni  radovi ocijenjeni kao najbolji, u petak 25. novembra završen je 9. naučno-stručni skup „Studenti u susret nauci“ sa međunarodnim učešćem (Students encountering science - StES 2016.). 

Nagrade su dobili sljedeći studenti:

- Amrudin  Alagić, student Poljoprivrednog fakulteta Univerzitet u Banjoj Luci (iz oblasti poljoprivrednih nauka)
- Nedeljko Đogo , student Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci (iz oblasti medicinskih nauka)
- Amel Emkić, Fakultet za građevinarstvo i geodeziju Univerziteta u Ljubljani  (inženjerstvo i tehnologija)
- Aleksandra Savić, student Filološkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci (humanističke nauke)
- Nataša Sladojević i Vedrana Došen sa Prirodnom-matematičkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci i Nataša Lukić, Prirodno –matematički fakultet Univerziteta u Novom Sadu ( u oblasti prirodnih nauka)
- Danijela Vuletić, Ekonomski institut Akademije nauka Češke Republike i Ljubica Kaurin, Pravni fakultet Univerziteta u Banjoj Luci  (društvene nauke).

Najuspješnijim studentima na ovogodišnjoj studentskoj naučno-stručnoj konferenciji nagrade je uručio prorektor za naučnoistraživački rad prof. dr Radoslav Gajanin koji je čestitao pobjednicima kao i organizatorima skupa. Prorektor je konferenciju ocijenio izuzetno uspješnom, te izrazi očekivanje da će naredna, jubilarna konferencija imati prefiks –međunarodna.  

U ime organizatora, prisutnima se obratio predsjednik Organizacionog odbora Luka Miladinović te istakao da je riječ o ubjedljivo najuspješnijem skupu do sada, i po brojnosti i po kvalitetu radova. Istovremeno, on je zahvalio svima koji su pomogli  realizaciju ovog događaja, a predsjedniku Naučnog odbora prorektoru Gajaninu, kao i svim članovima Naučnog odbora, odnosno profesorima našeg Univerziteta koji su recenzirali radove uručio zahvalnice.

Ovogodišnja konferencija koja je okupila više od 200 učesnika iz 16 zemalja i na kojoj je izloženo rekordnih 135 naučno-stručnih radova, završena je uručivanjem certifikata učesnicima.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5971/prva-studenti.jpg
  • /uploads/attachment/vest/5971/treca-studenti.jpg
  • /uploads/attachment/vest/5971/druga-studenti.jpg
  • /uploads/attachment/vest/5971/cetvrta-studenti.jpg