Navigacija
Viber X logo

Informacija sa 23. sjednice Upravnog odbora Univerziteta u Banjoj Luci

Sjednice Upravni odborUniverzitet u Banjoj Luci

Upravni odbor Univerziteta u Banjoj Luci, u nastavku svoje 23. sjednice, 25. 02. 2015. godine razmatrao je, i odbio kao neosnovan, Prigovor prof. dr Milanke Drinić na Rješenje rektora Univerziteta, broj 01-6011-1/10 od 06.12.2010. godine, o razrješenju dužnosti dekana.

Na istoj sjednici Upravni odbor je donio Odluku o usvajanju Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta na Univerzitetu u Banjoj Luci, kao i Pravilnik o postupku javne nabavke roba, usluga i radova na Univerzitetu u Banjoj Luci putem direktnog sporazuma.

Takođe, Upravni odbor je usvojio Programa rada Univerziteta u Banjoj Luci u 2015. godini, te je donio više odluke o zaključivanju ugovora, sporazuma i memoranduma o saradnji, i to:
-Memoranduma o razumijevanju o akademskoj saradnji i razmjeni, Sporazuma o saradnji i razmjeni u oblasti istraživanja i Sporazuma o razmjeni studenata između Univerziteta u Banjoj Luci i Univerziteta Šinšu (Shinshu) iz Nagana (Japan);
-Ugovora o saradnji između Univerziteta u Banjoj Luci i Državnog Univerziteta dramskih umjetnosti GITIS Moskva;
-Sporazuma o saradnji između Univerziteta u Banjoj Luci i Udurženja građana „Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj (CARD);
-Sporazuma o saradnji između Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci sa Progetto Musica i ostalim partnerskim institucijama;
-Ugovora o saradnji između Odsjeka za komparativne, lingvističke i kulturološke studije Univerziteta Ca“ Foscari iz Venecije (Italija) i Filološkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci;
-Ugovora o obrazovnoj i naučnoj razmjeni između Filološkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci i Filološkog fakulteta Državnog univerziteta u Irkutsku (Ruska Federacije);
-Sporazuma o saradnji između Šumarskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci i Šumarskog fakulteta Državne poljoprivredne akademije iz Nižnjeg Novgoroda (Ruska Federacija).

Upravni odbor je na svojoj 23. sjednici prihvatio Prigovor Igora Trbojevića na Rješenje rektora Univerziteta o odbijanju isplate jubilarne nagrade.

Prihvaćen je i prijedlog Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjoj Luci da se administrativni troškovi upisa semestra povećavaju za dvije konvertibilne marke koje bi bile usmjerene u fond za pomoć javnim kuhinjama na Kosovu i Metohiji. Istovremeno, Upravni odbor je predložio je da se u akciju prikupljanja pomoći uključe i zaposleni na Univerzitetu, te je zadužen predstavnik Koordinacionog odbora visokog obrazovanja za Univerzitet u Banjoj Luci da koordinira ovu aktivnost.

U nastavku sjednice, Upravni odbor je donio više odluka o pokretanju postupka javne nabavke i rješenja o imenovanju komisija za javne nabavke i to:

-javne nabavke sredstava za čišćenje i održavanje higijene objekata Univerziteta u Banjoj Luci
-javne nabavke usluga prevoza za potrebe terenske nastave na Univerzitetu u Banjoj Luci;
-javne nabavke usluga smještaja gostujućih profesora za potrebe Univerziteta u Banjoj Luci;
-javne nabavke radova na zamjeni stolarije u amfiteatru, prvom i drugom spratu Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.

Upravni odbor je na 23. sjednici donio i Odluku o izmjeni i dopuni Odluke Upravnog odbora, broj: 03/04-3.3128-10/14 od 18.09.2014. godine o imenovanju Disciplinske komisije Univerziteta u Banjoj Luci, te je imenovao Mirka Bojinovića za člana, odnosno predsjednika Disciplinske komisije.

Takođe, razmatrao je i prihvatio Informaciju o toku izgradnje Paviljona IV za smještaj studenata u kampusu Univerziteta u Banjoj Luci.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/4020/uni-2.jpg