Navigacija
Viber X logo

Informacija sa 105. sjednice Senata

Sjednice SenataUniverzitet u Banjoj LuciOpšte

Senat Univerziteta u Banjoj Luci na 105. sjednici održanoj 25. aprila 2024. godine usvojio je Informaciju o finansijskom poslovanju Univerziteta i članica u prošloj godini.

Takođe, jednoglasno je usvojen i Pravilnik o izdavačkoj djelatnosti Univerziteta u Banjoj Luci, a Senat je na sjednici održanoj u Rektoratu donio Zaključak kojim se pozivaju sve članice Univerziteta  da dostave izvještaje o radu svojih podorganizacionih jedinica.

Razmotrena je i Inicijativa Udruženja roditelja djece oboljele od malignih bolesti ,,Iskra’’ za olakšanje na upis na fakultete djeci oboljeloj i liječenoj od malignih bolesti u djetinjstvu.

Podršku Senata dobio je i Prijedlog odluke Naučno-nastavnog vijeća Medicinskog fakulteta o usvajanju Elaborata o opravdanosti osnivanja Inovacionog centra za međunarodni transfer tehnologija u biomedicini, kao podorganizacione jedinice na navedenom fakultetu.

U radu ove sjednice Senat je dao svoju saglasnost i na Prijedlog odluke Naučno-nastavnog vijeća Filozofskog fakulteta o usvajanju Elaborata o opravdanosti osnivanja i izvođenja doktorskih studija iz istorije ratova, ratnih zločina i genocida u XX vijeku na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci.

Razmotren je i podržan Prijedlog odluke Naučno-nastavnog vijeća Ekonomskog fakulteta o izmjenama i dopunama Nastavnog plana i programa Studijskog programa drugog ciklusa studija International master in business and administration (MBA).

Ova Sjednica je bila prilika i da se razmotri i usvoji Izvještaj Centralne izborne komisije Univerziteta u Banjoj Luci o izboru studenata sa Medicinskog fakulteta u Studentski parlament i studenata u Naučno-nastavno vijeće Pravnog fakulteta.

Donesena je Odluka o raspisivanju konkursa za izbor u akademska zvanja, kao i odluke o izboru u nastavnička i saradnička zvanja na: Ekonomskom, Mašinskom, Medicinskom, Poljoprivrednom, Prirodno-matematičkom, Tehnološkom i Filozofskom fakultetu, te Fakultetu bezbjednosnih nauka i Fakultetu političkih nauka.

Donesene su i odluke o usvajanju izvještaja komisija o ocjeni podobnosti tema, kandidata i ispunjenosti uslova za mentorstvo za izradu doktorskih disertacija kandidata Medicinskog fakulteta. Na 105. Sjednici donesena je Odluka o davanju saglasnosti na Izvještaj komisije o urađenoj doktorskoj disertaciji kandidata sa Filološkog fakulteta.

Senat je saglasan za zaključivanje dodatnog sporazuma o saradnji u oblasti nauke i istraživanja uz Sporazum o saradnji između UNIBL i Ruskog ekonomskog univerziteta Plehanov. Podržan je i sporazum o saradnji koji će biti potpisan u narednom periodu sa Društvom psihologa Republike Srpske, te Misijom OEBS-a u BiH.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/14282/105_sjednica_Senata.jpg