Navigacija
Viber X logo

Konferencija o unapređenju kvaliteta nastave hemije

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Konferencija o unapređenju kvaliteta nastave hemije u srednjim školama sa nastavnicima i predstavnicima privrede biće održana od 25. do 29. marta na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci (PMF UNIBL).

Ova konferencija je dio Erazmus+ projekta „Unapređenje kvaliteta nastave hemije u stručnom obrazovanju u Bosni i Hercegovini – ChemTeachˮ, a u čijoj realizaciji učestvuje i Studijski program hemija PMF UNIBL.

Cilj projekta je razvijanje eksperimentalnih metoda i digitalnih alata po mjeri učenika, povezivanje naučnih koncepata sa svakodnevnim životom i izrada priručnika sa digitalnim nastavnim materijalom, koji će doprinijeti kompetencijama nastavnika.

Ove aktivnosti će svakako doprinijeti modernizaciji nastave na PMF-u, odnosno dati smjernice za razvoj kurikuluma za buduće profesore hemije. U realizaciji „ChemTeachˮ projekta učestvuje pet srednjih škola u čijem nastavnom procesu je hemija značajan predmet. To su Srednja hemijska škola iz Bratislave i Viša srednja hemijska škola iz češkog grada Pardubice, te tri škole iz Banje Luke – Gimnazija, Medicinska škola i Tehnološka škola.

Koordinator projekta je Slovački tehnički univerzitet u Bratislavi, odnosno Fakultet za hemijsku i prehrambenu tehnologiju ovog univerziteta, sa kojim Prirodno-matematički fakultet ostvaruje dugogodišnju uspješnu saradnju.

Prilog: Agenda

Slike

  • /uploads/attachment/vest/14152/festival_nauke__1_.jpg