Navigacija
Viber X logo

Informacija sa 104. sjednice Senata

Sjednice SenataUniverzitet u Banjoj LuciOpšte

Senat Univerziteta u Banjoj Luci (UNIBL), na 104. sjednici 28. marta 2024. godine, razmotrio je i usvojio prijedlog visine školarine za prvu godinu svih ciklusa studija u akademskoj 2024/2025. godini za samofinansirajuće, strane i vanredne studente. 

Takođe, Senat je usvojio prijedlog visine školarine u sljedećoj akademskoj godini za redovne studente prvog i drugog ciklusa studija na Univerzitetu u Banjoj Luci za one studente koji obnavljaju godinu studija u kojoj su bili finansirani iz budžeta Republike Srpske. Senat je razmotrio i prijedlog visine upisnine za upis studenata na studijske programe svih ciklusa studija u narednoj akademskoj godini.

Podršku je dobio i Prijedlog odluke Naučno-nastavnog vijeća Filološkog fakulteta o usvajanju Elaborata o opravdanosti osnivanja Centra za sinološka istraživanja, a koji će djelovati kao podorganizaciona jedinca Filološkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci. 

U radu ove sjednice, održane u Rektoratu Univerziteta, donesena je i Odluka o raspisivanju konkursa za izbor u akademska zvanja. Takođe, donesene su i odluke o izborima u zvanje na Medicinskom i Fakultetu bezbjednosnih nauka.

Donesene su i odluke o imenovanju komisija za ocjenu podobnosti teme, kandidata i ispunjenosti uslova za mentorstvo za izradu doktorskih disertacija kandidata Prirodno-matematičkog i Elektrotehničkog fakulteta. S druge strane, donesene su i odluke o usvajanju izvještaja komisija o ocjenama podobnostima tema, kandidata i ispunjenosti uslova za mentorstvo za izradu doktorskih disertacija kandidata na Medicinskom i Filološkom fakultetu. Senat je donio i odluke o davanjima saglasnosti na izvještaje komisija o urađenim disertacijama imenovanju komisije za ocjenu i javnu odbranu kandidata Poljoprivrednog, Filozofskog i Prirodno-matematičkog fakulteta.

Jednoglasna podrška Senata data je i za zaključivanje Memoranduma o razumijevanju između Univerziteta u Banjoj Luci i Bjeloruskog državnog tehnološkog univerziteta iz Bjelorusije. Senat je saglasan i da Univerzitet potpiše sporazume o saradnji sa još dvije visokoškolske ustanove iz Bjelorusije i to Državnim tehničkim univerzitetom Suhova u Gomelju i Državnim univerzitetom imena Janka Kupale u Gordnom. Takođe, Senat je saglasan da se potpiše ugovor sa Mađarskim komitetom za akreditaciju o provođenju postupka akreditacije Medicinskog fakulteta UNIBL prema WFME kriterijumima.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/14193/7A2223.jpg