Navigacija
Viber X logo

Informacija sa 102. sjednice Senata

Sjednice SenataUniverzitet u Banjoj LuciOpšte

Senat Univerziteta u Banjoj Luci na 102. sjednici, 1. februara 2024. godine, razmotrio je informaciju Agencije za visoko obrazovanje Republike Srpske o potrebi uključenja akademskog osoblja i studenata u listu stručnjaka.

Tokom sjednice održane u Rektoratu Univerziteta donesene su i odluke o razrješenju i imenovanju članova Senata i Upravnog odbora iz reda studenata. Takođe, imenovan je i član Upravnog odbora Univerziteta iz reda akademskog osoblja.

Senat je razmotrio i podržao Prijedlog odluke o podobnosti univerzitetskog udžbenika, praktikuma i zbirke zadataka za izbor u zvanje. Razmatran je i jednoglasno podržan Izvještaj o realizaciji programa rada UNIBL za 2023. godinu, te Prijedlog programa rada za 2024, kao i Izvještaj o radu Komiteta za etička pitanja Univerziteta za period 1. januar – 31. decembar 2023. godine.

Podršku Senata dobio je i Prijedlog odluke Nastavno-naučnog vijeća Poljoprivrednog fakulteta o usvajanju Elaborata o opravdanosti osnivanja novog studijskog programa Poljoprivreda – 240 ECTS na prvom ciklusu studija. Podršku je dobio i Prijedlog odluke Nastavno-naučnog vijeća Fakulteta političkih nauka o izmjeni i dopuni Nastavnog plana i programa na drugom ciklusu Studijskog programa politikologija.

Donesena je o Odluka o raspisivanju konkursa za izbor u akademska zvanja, kao i odluke o izboru u nastavnička i saradnička zvanja na: Arhitektonsko-građevinsko-geodetskom fakultetu, Elektrotehničkom fakultetu, Medicinskom fakultetu, Poljoprivrednom fakultetu, Prirodno-matematičkom fakultetu, Fakultetu političkih nauka i Filozofskom fakultetu.

Najviše akademsko tijelo donijelo je i odluke o imenovanju komisija za ocjene podobnosti tema, kandidata i ispunjenosti uslova za mentorstvo za izradu doktorskih disertacija kandidata na: Medicinskom fakultetu, Prirodno-matematičkom fakultetu i Filološkom fakultetu.  Takođe, donesene su o odluke o usvajanju izvještaja komisija o ocjenama podobnosti tema, kandidata i ispunjenosti uslova za mentorstvo za izradu doktorskih disertacija kandidata sa Medicinskog fakulteta. Senat je donio i Odluku o imenovanju Komisije za ocjenu urađene doktorske disertacije kandidata na Prirodno-matematičkom fakultetu, a donesena je Odluka o davanju saglasnosti na Izvještaj komisije o urađenoj doktorskoj disertaciji i imenovanju Komisije za ocjenu i javnu odbranu kandidata sa Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.

Puna podrška data je za pristupanje Univerziteta Akros alijansi.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13991/sjednica_senata_unibl_102__21_.JPG