Navigacija
Viber X logo

Stručni skup ,,Obrazovanje pristupačno svima”

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Univerzitet u Novom Sadu domaćin je stručnog skupa ,,Obrazovanje pristupačno svima’’ zakazanog za 22. septembar 2023. godine u 10 časova.

Skup koji se održava u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu zamišljen je kao stručno-edukativni događaj na kom će učesnici i gosti  imati priliku da sagledaju različite načine za implementaciju servisa podrške studentima sa invaliditetom, a sve sa ciljem standardizacije ovih servisa i ujednačavanjem odgovarajućih sistema podrške na univerzitetima potpisnicima Sporazuma o razumijevanju i zajedničkom radu na unapređenju uslova studiranja studenata sa invaliditetom, potpisanog 31. oktobra 2022. godine od strane rektora pet javnih univerziteta iz Bosne i Hercegovine i Srbije. Izlaganja na skupu održaće relevantni akteri sistema za podršku, kao i predstavnici partnerskih univerziteta i Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Pored domaćina, organizatori skupa su Univerzitet u Banjoj Luci, Univerzitet u Beogradu, Univerzitet u Istočnom Sarajevu, te Sveučilište u Mostaru.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13607/obrazovanje-pristupacno-svima-NS-1.jpg