Navigacija
Viber X logo

Razgovarano o pripremama projekata

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

O pripremama zajedničkih projektnih aplikacija za program Horizont Evropa, od strane Instituta za genetičke resurse Univerziteta u Banjoj Luci i novozelandskog Margot Forde Germplasm Centre (MFGC), AgResearch, razgovaralo se 15. septembra 2023. godine, na sastanku u Banci biljnih gena Srbije, u Beogradu.

Riječ je o sastanku organizovanom na inicijativu direktora Instituta za genetičke resurse Univerziteta u Banjoj Luci doc. dr Marine Antić, kojem su prisustvovali i dr Kioumars Ghamghar, direktor Margot Forde Germplasm Centre (MFGC), AgResearch, prof. dr Alban Ibraliu sa Poljoprivrednog univerzitet u Tirani, dr Maja Ječmenica, direktor Banke biljnih gena Srbije i mr Dragana Radulović, viši stručni saradnik za naučno-istraživački rad i razvoj Univerziteta u Banjoj Luci.

Važno je naglasiti da je tokom septembra 2022. godine ostvarena saradnja između Instituta za genetičke resurse i novozelandskog Margot Forde Germplasm Centre (MFGC), AgResearch, kroz realizaciju zajedničke ekspedicije na prikupljanju sjemena značajnih krmnih vrsta i njihovih divljih srodnika u Bosni i Hercegovini.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13613/sastanak_banka_gena.jpg