Navigacija
Viber X logo

Prorektor Kesić na konferenciji u okviru Berlinskog procesa

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Prorektor za materijalne i ljudske resurse Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Dalibor Kesić učestvuje na 7. zajedničkoj naučnoj konferenciji u okviru Berlinskog procesa, koja se održava u Tirani od 18. do 21. septembra 2023. godine.

Berlinski proces okupio je predstavnike 17 vodećih visokoškolskih ustanova iz zemalja Zapadnog Balkana, kao i predsjednike njihovih akademija nauka. Ove godine, Albanija predsjedava rotirajućim predsjedništvom, a nauka, visoko obrazovanje i mobilnost su u fokusu interesovanja. Tokom konferencije  razgovora se o napretku visokog obrazovanja na Balkanu i jugoistočnoj Evropi, procjeni izvrsnosti na Balkanu putem instrumenata i učešća u mrežama i inovativnim komunikacijama sa ciljem integracije u okvire Evropske unije i izradi prilagođenih šema mobilnosti za studente, istraživače i eksperte, uključujući saradnju sa dijasporom.

Tokom konferencije, prorektor Kesić sastao se i sa predsjednikom Srpske akademije nauka i umjetnosti akademikom prof. dr Zoranom Kneževićem i predsjednikom Njemačke akademije nauka akademikom prof. dr Geraldom H. Haugom.

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13616/IMG_8421.JPG
  • /uploads/attachment/vest/13616/IMG_8422.JPG