Navigacija
Viber X logo

Dr Dragomirović na konferenciji o digitalizaciji, ekologiji i zdravlju

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Dr Dragan Dragomirović, sa Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, učestvovao je na konferenciji „Kreiranje i ujednačavanje naučno-istraživačkih politika na Zapadnom Balkanu – Vizija 2030. Digitalizacija, ekologija i zdravlje” održanoj 13. septembra 2023. godine u Sarajevu.

Na ovoj konferenciji eminentni su stručnjaci izložili rezultate dosadašnjih analiza stanja u oblasti digitalizacije, ekologije i zdravlja u zemljama Zapadnog Balkana.

Konferencija inače predstavlja priliku za profesionalce iz različitih naučno-istraživačkih oblasti da se uključe u konstruktivan dijalog i da predlože efikasna rješenja i instrumente za usklađivanje prioriteta zemalja Zapadnog Balkana sa prioritetima Evropske unije kada je u pitanju strateško planiranje u oblastima digitalizacije, ekologije i zdravlja.

Važno je naglasiti da je konferencija organizovana u okviru projekta „Odgovori kroz politike – podrška u strateškom planiranju naučnoistraživačkog rada i inovacija na Zapadnom Balkanu” (POLICY ANSWERS), u kojem u svojstvu partnera učestvuje i Univerzitet u Banjoj Luci. Finansiranje ovog projekta je odobreno putem okvirnog programa za istraživanje i inovacije Horizont Evropa.

Više informacija o projektu POLICY ANSWERS:

•           Internetska stranica: www.westernbalkans-infohub.eu

•           Fejsbuk: https://www.facebook.com/WBInfoHub

•           Linkdin: https://www.linkedin.com/company/wbinfohub

•           Tviter: https://twitter.com/WBInfoHub

•           Jutjub kanal: https://www.youtube.com/channel/UC9aLLG2bY28G9fFp2kIOkAg

•           Elektronska pošta: policy-answers@westernbalkans-infohub.eu