Navigacija
Viber X logo

Izložba povodom 25 godina Akademije umjetnosti

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Izložba ,,25 godina Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luciˮ biće otvorena 26. januara 2022. godine u 19.00 časova u Muzeju savremene umjetnosti.

Riječ je zajedničkoj izložbi Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci i Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske, povodom 25 godina uspješnog rada i razvoja Akademije.

Obilježavanje ove značajne godine za Akademiju umjetnosti počinje izložbom umjetničkih djela svih nastavnika i saradnika koji rade i koji su radili na studijskom programu Likovne umjetnosti, čiji se umjetnički radovi mogu posmatrati kao sastavni dio nastavnog procesa od osnivanja Akademije umjetnosti do danas. Izložbena postavka obuhvatiće radove pedeset likovnih stvaralaca sa više od osamdeset djela koja su izlagana na regionalnim i svjetskim izložbama savremene umjetnosti.

Izložba radova profesora, nastavnika i saradnika studijskog programa Likovnih umjetnosti organizovana je saradnjom Akademije umjetnosti i Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske i predstavlja kontinuitet uspješne saradnje dvije institucije koju je do sada obilježilo mnogo zajedničkih izložbenih projekata i edukativnih programa.

Akademija će tokom ove godine svoj važan jubilej obilježiti Svečanom akademijom, kao i nizom manifestacija i događaja, te su, pored pomenute izložbe, u planu i objavljivanje monografije, tradicionalni Dani Vlade S. Miloševića, Pozorišni akademski festival (PAF), Svjetski dan muzike, kao i Godišnja izložba radova studenata Akademije.

Tokom trajanja izložbe u Muzeju savremene umjetnosti posjetioci mogu da očekuju brojne prateće događaje, kao i niz drugih aktivnosti na kojima će učestvovati svi studijski programi Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci, što uključuje predstave, koncerte, predavanja, radionice i druge sadržaje, a izložba će biti otvorena do 26. aprila 2023. godine.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/12995/%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D1%98%D0%B0_25_%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B0.jpg