Navigacija
Viber X logo

Andrej Ševa novi predsjednik SP UNIBL

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Student Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci Andrej Ševa novi je predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjoj Luci (SP UNIBL)  – odlučeno je to na konstitutivnoj sjednici Studentskog parlamenta održanoj 21. decembra 2022. godine.

Na sjednici u prostorijama Rektorata za potpredsjednike SP UNIBL izabrani su studenti Pravnog i Mašinskog fakulteta Slavko Savić i Nikola Šobot.

Funkcija sekretara povjerena je studentkinji Fakulteta političkih nauka Božani Tintor, dok će član Upravnog odbora iz reda studenata u narednoj godini dana biti Anđela Arar sa Medicinskog fakulteta, a izabrani su i članovi Senata. 

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Radoslav Gajanin čestitao je novom rukovodstvu i članovima Studentskog parlamenta.

,,Kao i do sada, u svim realnim zahtjevima koje budemo dobijali od predstavnika studenata neće izostati podrška od strane rektorskog tima i rukovodstava fakultetaˮ, kazao je Gajanin. 

On kaže da je zajednički cilj svih poboljšanje uslova studiranja i studentskog standarda na Univerzitetu u Banjoj Luci.

,,Između ostalog, naši redovni i vrijedni studenti prvog i drugog ciklusa studija oslobođeni su plaćanja školarine, a od ove godine besplatan je i smještaj za sve one studente koji koriste uslugu smještaja u Studentskom centru 'Nikola Tesla' u Banjoj Luciˮ, poručio je rektor. Po riječima rektora, cilj je i da se poboljšaju uslovi izvođenja nastave, te da se poveća udio praktičnog dijela nastave za sve studente koji se obrazuju na vodećem univerzitetu u Republici Srpskoj, a kako bi se poboljšale njihove izlazne kompetencije.

Novi predsjednik Andrej Ševa zahvalio je na ukazanom povjerenju, te istakao da će novo rukovodstvo Studentskog parlamenta uložiti dodatne napore kako bi se poboljšao studentski standard i uslovi studiranja na UNIBL.

,,Na određen način predstavljamo glas svih studenata Univerziteta, te ćemo se truditi da zahtjeve studentskih organizacija na što bolji način ispratimoˮ, rekao je Ševa.

Dosadašnji predsjednik SP UNIBL Radovan Jalić zahvalio je rektorskom timu i resornom ministarstvu na uspješnoj saradnji na svim poljima. Iskazao je očekivanje da će novi saziv Parlamenta nastaviti dosadašnju praksu uspješnog rada, te uvesti i neke nove sadržaje. 

Podsjetimo, izbori za članove Studentskog parlamenta i nastavno-naučnih / umjetničkih vijeća fakulteta / Akademije iz reda studenata održani su 6. decembra 2022. godine na svim članicama Univerziteta u Banjoj Luci.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/12933/IMG_3578_1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12933/IMG_3487_1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12933/IMG_3495_1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12933/IMG_3530_1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12933/IMG_3554_1.jpg