Navigacija
Viber X logo

Studenti Stefan Ivetić i Luka Stanar najbolji besjednici

Opšte

Studenti treće godine Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci Stefan Ivetić i Luka Stanar pobjednici su 17. takmičenja studenata u besjedništvu, održanog 17. novembra 2022. godine.

Prema ocjeni žirija, pored Ivetića, drugo mjesto u kategoriji besjede na slobodnu temu pripalo je studentkinji druge godine Mariji Mitrović. S druge strane, u kategoriji slobodna tema, pored Luke Stanara, drugo mjesto pripalo je studentkinji treće godine studija na Pravnom fakultetu Tamari Aleksić. Posebnu nagradu publike za najbolji govor na takmičenju ubjedljivo je izborio student treće godine Stefan Ivetić. Tradicionalno, bila je ovo prilika i da  Studentski savez Pravnog fakulteta dodijeli nagradu za govor koji najbolje promoviše patriotske vrijednosti, a ovaj put ona je uručena studentkinji treće godine Jeleni Dubravac.

Inače, u punom amfiteatru Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci publika je imala priliku da čuje deset besjednika, a okupljenima su se obratili i dekan Pravnog fakulteta prof. dr Željko Mirjanić, te profesor Univerziteta u penziji dr Nikola Mojović, inače osnivač i rukovodilac Centara za retoriku i govorništvo „Institutio Oratoria“.

 Žiri ovogodišnjeg takmičenja su, pored profesora Mojovića, činili i prorektor za naučno-istraživački rad i razvoj Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Miroslav Malinović, prof. dr Zoran Vasiljević, mr Dijana Grbić, te predsjednik Advokatske komore Dalibor Mrša i advokat Aleksandar Jokić.

Svakako, važno je naglasiti i to da je sa prof. Mojevićem studente spremala i asistentkinja Pravnog fakulteta Milica Ristić, ma.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/12831/1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12831/7.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12831/2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12831/3.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12831/4.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12831/5.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12831/6.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12831/8.jpg