Navigacija
Viber X logo

Doc. dr Kučina Softić predstavila Centar za e-učenje

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Kako funkcioniše Centar za e-učenje Sveučilišnog centra (SRCE) Sveučilišta u Zagrebu moglo se čuti na predavanju 16. novembra 2022. godine na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci.

Riječ je o predavanju koje je održala doc. Dr Sandra Kučina Softić, zamjenica direktora Centra i međunarodno priznati ekspert u području digitalnog obrazovanja.

Predavanjem je predstavljen rad Centra za e-učenje, čijim radom koordiniše upravo dr Kučina Softić, a koji u sklopu SRCA funkcioniše već petnaest godina i predstavlja vodeću organizaciju u regiji, koja promoviše digitalnu transformaciju u visokoškolskom obrazovanju. Aktivnosti Centra sežu od infrastrukturne podrške kreiranju i realizovanju e-predmeta putem adaptirane Mudl platforme za cijeli visokoškolski sistem u Hrvatskoj, preko promocije otvorenog pristupa i otvorenih obrazovnih sadržaja, do različitih međunarodnih projekata kojima se povećava međuinstitucionalna saradnja u obrazovanju.

Ovo predavanje na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci održano je u sklopu sada već tradicionalnog događaja ,,Srijedom na Filozofskomˮ.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/12827/1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12827/2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12827/3.jpg