Navigacija
Viber X logo

Dekan iz Litvanije posjetio Univerzitet

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Poslije potpisivanja Memoranduma o razumijevanju između Univerziteta u Banjoj Luci i Vitas Magnus univerziteta iz Kaunasa, dekan Fakulteta prirodnih nauka prof. dr Saulius Mickevičius posjetio je 1. novembra 2022. godine našu visokoškolsku ustanovu.

Tokom prvog dijela posjete, sa gostom iz Litvanije sastali su se prorektorka za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju prof. dr Milica Balaban i prorektor za naučno-istraživački rad i razvoj prof. dr Miroslav Malinović. Na sastanku u Rektoratu Univerziteta u Banjoj Luci dogovoreni su koraci u ostvarivanju dalje saradnje, a odnose se prije svega na zajedničko učešće u projektnim pozivima evropskih  i litvanskih fondova. Dogovoreno je i da se radi na razmjeni osoblja i studenta, te na zajedničkoj izdavačkoj djelatnosti.  

Radni sastanak

Nastavak dana i posjete Univerzitetu u Banjoj Luci prof. Mickevičius je, zajedno sa prorektorom Malinovićem, iskoristio da se sastane i sa nastavnim osobljem.

Na radnom sastanku, kojem su prisustvovali prodekani za naučno-istraživački rad i razvoj Mašinskog i Tehnološkog fakulteta prof. dr Stevo Borojević i doc. dr Pero Sailović, te rukovodilac Studijskog programa fizika prof. dr Snježana Dupljanin, kao i prof. dr Biljana Antunović, prof. dr Saša Zeljković i doc. dr Goran Kolarević, bilo je riječi o aktuelnim  pozivima za projektne prijave za predstojeće Erazmus+ i IPA projekte.

O ovim projektima su govorili Marko Paunović i Vladimir Pandurov iz Out of the Box International-a iz Brisela. Ono što je svakako važno naglasiti jeste to da je saradnja Vitas Magnus univerziteta i Out of the Box International-a, koji su uključeni u projektne aktivnosti litvanskog univerziteta, ostvarena posredstvom Predstavništva Republike Srpske u Briselu.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/12779/litvanija4.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12779/litvanija3.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12779/litvanija2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12779/litvanija1.jpg