Navigacija
Viber X logo

Oproštajni prijem povodom završetka mandata kineske direktorke Konfucijevog instituta

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Radoslav Gajanin, 6. septembra 2022. godine, organizovao je prijem povodom završetka mandata kineske direktorke Konfucijevog instituta Šen Li.

Rektor Gajanin zahvalio je Li na izuzetnom doprinosu razvoju Konfucijevog instituta Univerziteta u Banjoj Luci, uspostavljanju kontakata i saradnje sa kineskim kompanijama na domaćem tržištu, kao i na uspješnom pokretanju Studijskog programa sinologije na Filološkom fakultetu. Izrazio je želju da se međusobna saradnja nastavi i kada se ona vrati u Kinu. 

Li je izrazila zahvalnost za nesebičnu podršku rektora, koju je imala sve vrijeme svog boravka u Banjoj Luci i na Univerzitetu, kao i svog tima na Konfucijevom institutu, sa kojim je imala odličnu saradnju. Iskazala je i uvjerenje da će se ta saradnja nastaviti i u budućnosti.

Nakon dvije godine provedene na Konfucijevom institutu u Banjoj Luci, Šen Li se vraća u Kinu, gdje će nastaviti da radi na Fakultetu za strane jezike pri Univerzitetu za tehnologiju i obrazovanje u Tjenđinu, partnerom Univerziteta u Banjoj Luci.

Prijemu su prisustvovali i prorektor za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju prof. dr Milica Balaban, član Upravnog odbora Konfucijevog instituta prof. dr Ranko Škrbić, te direktorka Konfucijevog instituta doc. dr Ljiljana Stević.

Šen Li je profesor engleskog jezika i književnosti, a diplomu je stekla na Univerzitetu za strane studije u Šangaju. Prije dolaska u Banju Luku, u Tjenđinu je obavljala funkciju prodekana na Fakultetu za strane jezike pri Univerzitetu za tehnologiju i obrazovanje u Tjenđinu.  U periodu od 2013. do 2017. godine radila je kao direktorka Konfucijevog instituta u Etiopiji.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/12627/oprostajni-prijem.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12627/%D0%9E%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%88%D1%82%D0%B0%D1%98%D0%BD%D0%B8_%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%98%D0%B5%D0%BC.jpg