Navigacija
Viber X logo

Rektor razgovarao sa generalnim direktorom ,,Huaveiaˮ za BiH

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Radoslav Gajanin i generalni direktor ,,Huaveiaˮ za Bosnu i Hercegovinu Sju Kun razgovarali su 23. avgusta 2022. godine o organizaciji promocije globalnog projekta ,,Seeds for the futureˮ na našoj visokoškolskoj ustanovi.

Kako je dogovoreno tokom sastanka u kabinetu rektora, plan je da se polovinom septembra za sve studente Univerziteta u Banjoj Luci zainteresovane za razvoj 5G mreža organizuje promocija događaja projekta ,,Seeds for the futureˮ, a sve u cilju da se što veći broj studenata prijavi na ovaj program.

Kako je navedeno, najbolji polaznici ovog programa imaće priliku da u decembru učestvuju na ,,Huaveiˮ talent-samitu u Grčkoj. Razgovarano je i o mogućoj posjeti logističkom centru i 5G fabrici ,,Huaveiaˮ čije je sjedište u Mađarskoj.

Takođe, rektor je naglasio da Univerzitet u Banjoj Luci i ova kineska kompanija odranije imaju saradnju, te da je plan da se saradnja jača u narednom periodu.

Sastanku rektora Gajanina i direktora Sju Kuna prisustvovao je prorektor za naučno-istraživački rad i razvoj Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Miroslav Malinović, dekan Elektrotehničkog fakulteta prof. dr Zoran Đurić i direktor za odnose s javnošću i komunikacije ,,Huaveiaˮ za Bosnu i Hercegovinu Zećir Kasumić.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/12564/huvej-01.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12564/6-01-01-01.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12564/2.jpg