Navigacija
Viber X logo

Studenti iz Francuske u posjeti Poljoprivrednom fakultetu

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Grupa od deset studenata drugog ciklusa studija sa Poljoprivrednog fakulteta za međunarodni razvoj (ISTOM) iz francuskog grada Anžer stigla je 20. juna 2022. godine u radnu posjetu Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci.

Gostima iz Francuske, koji su na naš univerzitet i u Banju Luku stigli u pratnji prof. Semuela Labuaza, povodom upoznavanja sa pčelarskim resursima u banjalučkoj regiji, dobrodošlicu u ime Univerziteta u Banjoj Luci poželjela je prorektorka za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju prof. dr Milica Balaban.

,,Mogu slobodno reći da je Poljoprivredni fakultet definitivno jedan od najaktivnijih fakulteta našeg univerziteta u pogledu međunarodne saradnjeˮ, kazala je prorektorka Balaban u obraćanju i navela da je ova posjeta početak jedne bogate saradnje.

,,Teme kojima ćete se baviti tokom boravka na ovim prostorima jesu očuvanje pčelinjih zajednica i održivo pčelarstvo, a što je jedna od ključnih tema moderne naukeˮ, navela je ona.

Studentima se obratio i prodekan za naučnoistraživački rad i međunarodnu saradnju Poljoprivrednog fakulteta prof. dr Željko Vaško, a među prisutnima bile su i prodekanica za nastavu i studentska pitanja Poljoprivrednog fakulteta prof. dr Biljana Rogić i prof. dr Gordana Rokvić Knežić, koja i rukovodi studijskim programom Agrarna ekonomija i ruralni razvoj, te prof. dr Vesna Mrdalj.

Plan je da se studentima, koji u Banjoj Luci borave do 17. jula, u narednim danima pridruži još profesora iz Francuske.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/12391/IMG_9327.jpeg
  • /uploads/attachment/vest/12391/IMG_9295.jpeg
  • /uploads/attachment/vest/12391/IMG_9297.jpeg
  • /uploads/attachment/vest/12391/IMG_9321.jpeg
  • /uploads/attachment/vest/12391/IMG-9330.JPG