Navigacija
Viber X logo

StES okuplja mlade istraživače

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Multidisciplinarni naučno-stručni skup „Studenti u susret nauciˮ (StES), sa međunarodnim učešćem, biće održan od 15. do 19. novembra 2022. godine na Univerzitetu u Banjoj Luci.

Inače, ovo je vodeći naučno-stručni skup studenata, koji se održava po 15. put, i koji mladim istraživačima daje priliku da se upuste u svijet nauke i istraživanja.

Cilj skupa je prikazati naučna i stručna dostignuća studenata svih ciklusa studija i mladih istraživača starosti do 30 godina, te mogućnost njihove primjene u praksi, kao i određivanje budućeg pravca istraživanja. Ovo je ujedno i prilika da se unaprijedi naučnoistraživački rad studenata u zemlji i regionu, promoviše naučni duh akademske zajednice, razmjenjuju mišljenja i sklapaju nova prijateljstva. U prethodnih 14 godina, StES je okupio studente iz SAD, Rusije, Velike Britanije, Njemačke, Kine, Turske, Indije, Španije, Slovenije, Francuske, Hrvatske, Srbije i drugih zemalja svijeta.

Organizator skupa, koji se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske, jeste Studentski parlament Univerziteta u Banjoj Luci, dok je suorganizator Univerzitet u Banjoj Luci.

Prilozi:
•    Prvo pozivno pismo
•    Uputstvo za pisanje radova

Slike

  • /uploads/attachment/vest/12398/stes21.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12398/StES_Logotip_SRP.png