Navigacija
Viber X logo

Prof. dr Radoslav Gajanin izabran za rektora UNIBL

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Senat Univerziteta je na 74. posebnoj sjednici 29. novembra 2021. godine, jednoglasno izabrao prof. dr Radoslava Gajanina za rektora Univerziteta u Banjoj Luci (UNIBL).

„Pred nama su novi izazovi, prije svega da unapređujemo nastavni proces na Univerzitetu, da inoviramo, licenciramo i relicenciramo studijske programe, te da prilagođavamo izlazne kompetencije studenta potrebama tržišta“, rekao je rektor Gajanin i zahvalio se članovima Senata na ukazanom povjerenju.

,,U narednom periodu cilj je unapređenje međunarodne saradnje Univerziteta, te učešće u mnogo većem broju projekata koji se finansiraju iz fondova EU, kao i postizanje veće međunarodne razmjene studenata, nastavnika i osoblja“, naveo je Gajanin u izjavi za medije, poslije 74. posebne sjednice Senata održane u amfiteatru Fakulteta političkih nauka UNIBL.

„Siguran sam da ćemo to i ostvariti, imajući u vidu kompetencije rukovodilaca, odnosno dekana i direktora Instituta, koji su spremni da odgovore na sve izazove“, rekao je rektor.

Podsjetimo, prof. dr Radoslav Gajanin je na funkciju rektora UNIBL izabran je 20. marta 2018. godine. Od 10. novembra 2017. godine, obavljao je funkciju vršioca dužnosti rektora Univerziteta u Banjoj Luci, a prije toga bio je prorektor za naučnoistraživački rad i razvoj Univerziteta.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/11712/rektor5.jpg