Navigacija
Viber X logo

Ozvaničena sardnja između Univerziteta i Službenog glasnika

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Memonrandum o saradnji između Univerziteta u Banjoj Luci i Javne ustanove Službeni glasnik Republike Srpske, potpisan je 6. septembra 2021. godine.

Memorandum su u prostorijma Rektorata, potpisali rektor prof. dr Radoslav Gajanin i v.d. direktora Javne ustanove Službeni glasnik Republike Srpske dr Manojla Zrnić.

Rektor Gajanin je izrazio zadovoljstvo jer je potpisivanjem ovog dokumenta formalizovana saradnja između dvije javne ustanove.
,,Interes Univerziteta u Banjoj Luci je da publikacije koje izdaje Službeni glasnik budu lako dostupne  nastavnicima i saradnicima, ali i studentima’’, rekao je rektor Gajanin.

Po riječima rektora, ovim Memorandumom je precizirano i da najbolji studenti nekih fakulteta Univerziteta koji imaju najveće interesovanje da prate aktivnosti Službenog glasnika dobiju šifru za pristup njihovim publikacijama.

Kako je naveo rektor, zahvaljući odličnoj opremljenosti štamparije Službenog glasnika Republike Srpske, Univerzitet će štampanje povjerljivih dokumenata kao što su diplome, povjeriti upravo ovoj ustanovi.

Zrnić je rekao da je cilj da saradnja teče u dva pravca, te da obje strane imaju svoj interes.

,,Najveći interes očekujem da imaju studenti Univerziteta u Banjoj Luci, jer smo u projektu Dani otvorenih vrata Službenog glasnika napravili koncept da studenti sa profesorima dođu i da se uvjere kako nastaje naš proizvod’’, rekao je Zrnić.

On je izrazio nadu da će Službeni glasnik u narednom periodu uspostaviti saradnju i sa drugim visokoškoilskim ustanovama u Republici Srpskoj. 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/11415/IMG_5694.JPG
  • /uploads/attachment/vest/11415/IMG_5696.JPG
  • /uploads/attachment/vest/11415/IMG_5707.JPG