Navigacija
Viber X logo

Sastanak sa zamjenicom ambasadora Velike Britanije

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Prof. dr Dalibor Kesić, prorektor za materijalne i ljudske resurse Univerziteta u Banjoj Luci i prof. Dr Biljana Antunović, prorektor za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju, razgovarali su 12. jula 2021. godine sa dr Rut Vajsmen, zamjenicom ambasadora Velike Britanije u Bosni i Hercegovini.

Tokom sastanka održanog u prostorijama Rektorata Univerziteta u Banjoj Luci, razgovaralo se o dosadašnjoj saradnji Univerziteta sa visokoškolskim ustanovama iz Velike Britanije na polju akademskog usavršavanja, učešća u projektima i među univerzitetskoj saradnji. 

Takođe, bilo je riječi i o rodnoj ravnopravnosti i prevenciji seksualnog i rodno zasnovanog nasilja na Univerzitetu. Shodno tome, govorilo se i o inicijativi za pokretanje trogodišnjeg projekta u saradnji sa Ambasadom Velike Britanije, a koji bi se bavio upravo ovom tematikom. 

Sagovornici su iskazali i spremnost za intenziviranje saradnje na svim poljima.

Sastanku je prisustvovala i  mr Anđela Pepić, rukovodilac Centra za preduzetništvo i transfer tehnologija Univerziteta u Banjoj Luci, te Vanja Manojlović, službenik za politička pitanja u Kancelariji Ambasade Velike Britanije u Banjoj Luci i Muhamed Velagić, projektni koordinator TPO Fondacije.
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/11316/IMG_5570.JPG