Navigacija
Viber X logo

Studenti ETF-a pobjednici Univerzitetske esport lige

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Tim studenata Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci pobjednik je prve Univerzitetske esport lige. Tokom maratonskog finala, igrajući igru ,,League of Legends’’ petočlani tim studenata Elektrotehničkog fakulteta savladao je tim Prirodno-matamtičkog fakulteta rezultatom 3:2 i osvojio gejming opremu u vrijednosti 800 KM.

,,Ponosan sam na svoj tim, jer smo i uprkos nekim greškama i dva izgubljena meča, mirno i fokusirano odigrali svih pet mečeva’’, izjavio je kapiten tima Elektrotehničkog fakulteta Mateja Čađo i naveo da je svaki meč bio neizvjestan od početka do kraja. 

Kako su poručili organizatori, Bosna i Hercegovina je zahvaljujući kompanijama  ,,Tiltproof’’, i ,,Klika’’, te Univerzitetu u Banjoj Luci dobila prvo esport takmičenje u kojem su učestvovali studenti.

,,Drago nam je da smo na ovaj način uspjeli da prepoznamo potrebe i doprinesemo realizaciji događaja od značaja za naše studente - gejmere. Na taj način šaljemo poruku studentima da Univerzitet prepoznaje njihove potrebe i interesovanja, te da nastojimo, koliko je u našoj mogućnosti i da ih podržimo’’, kazala je mr Anđela Pepić, rukovodilac Centra za preduzetništvo i transfer tehnologija Univerziteta u Banjoj Luci.

,,Iskreno se nadamo da će Univerzitetska esport liga prerasti u tradiciju na Univerzitetu u Banjoj Luci. Svim ekipama koje su učestvovale u prvoj sezoni čestitamo i nadamo se da će se u narednoj sezoni povećati broj ekipa, a time i borba za mjesto najbolje ekipe učiniti još zanimljivijom’’ navela je Anđela Pepić i iszakazala zadovoljstvo organizacijom događaja.

Suosnivač kompanije ,,Tiltproof” Stefan Đokić je iskazao nadu da će ovo postati tradicionalan događaj na svim univerzitetima u Bosni i Hercegovini.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/11096/8-773x380.jpg
  • /uploads/attachment/vest/11096/uel-vizual-1024x569.png