Navigacija
Viber X logo

Ozvaničena saradnja između Filozofskog fakulteta i Arhiva RS

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Filozofski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci i Arhiv Republike Srpske, potpisali su 25. maja 2021. godine Sporazum o saradnji. 

Sporazum koji podrazumijeva saradnju na više nivoa, potpisali su dekan Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Srđan Dušanić i direktor Arhiva Republike Srpske mr Bojan Stojnić.

Dekan Dušanić navodi da zahvaljujući ovom sporazumu studenti Filozofskog fakulteta mogu obavljati praksu u Arhivu, ali i da je moguća realizacija nekih zajedničkih projekata. Sporazum predviđa i to da Arhiv Republike Srpske slobodno promoviše svoje aktivnosti na Filozofskom fakultetu.

,,Ovaj fakultet nastoji da ažurira sporazume o saradnji i o praktičnoj nastavi sa različitim ustanovama, od kojih je jedna i Arhiv Republike Srpske sa kojim postoji već dugogodišnja saradnja koja nije zasnovana samo na institucionalnom nivou. Kolege koje rade u Arhivu i sa našeg Studijskog programa istorije sarađuju po nekim pitanjima i programima", naveo je Dušanić, prenijele su agencije. 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/11174/sporazum-o-saradnji-filozofskog-fakulteta-i-arhiva-republike-srpske.png