Navigacija
Viber X logo

Informacija sa 68. sjednice Senata

Sjednice SenataUniverzitet u Banjoj Luci

Senat Univerziteta u Banjoj Luci na 68. sjednici, 27. maja 2021. godine donio je odluke i izboru i imenovanju članova Upravnog odbora Univerziteta u Banjoj Luci iz reda akademskog i administrativnog osoblja. 

Tokom sjednice održane u amfiteatru Fakulteta političkih nauka, donesena je i Odluka o imenovanju Upravnog odbora Univerziteta predstavnika privrede. U radu ove sjednice donesena je i Odluka o imenovanju članova Komiteta za etička pitanja na Univerzitetu.

Senat je razmatrao i prijedlog raspisivanja konkursa za upis studenata u prvu godinu na svim ciklusima studija u akademskoj 2021/22. godini. 

Donesena je i Odluka raspisivanju konkursa za izbor u akademska zvanja, ali i odluke o izboru u nastavnička i saradnička zvanja na: Arhitektonsko-građevinsko-geodetskom fakultetu, Elektrotehničkom fakultetu, Medicinskom fakultetu, Poljoprivrednom fakultetu, Prirodno-matematičkom fakultetu, Tehnološkom fakultetu, Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta, te Filološkom fakultetu.

Na 68. sjednici donesene su i odluke o usvajanju izvještaja komisija o ocjenama podobnosti tema, kandidata i ispunjenost uslova za mentorstvo za izradu doktorskih disertacija kandidata na: Ekonomskom fakultetu, Prvorodno-matematičkom fakultetu i Fakultetu političkih nauka. 

Takođe, donesene su i odluke o davanju saglasnosti na izvještaje komisija o urađenim doktorskim disertacijama i imenovanju komisija za javne odbrane disertacija na: Arhitektonsko-građevinsko-geodetskom fakultetu, Ekonomskom fakultetu, Medicinskom fakultetu i Filozofskom fakultetu. 

Senat je razmotrio i usvojio Zaključak o izradi liste odgovornih nastavnika i saradnika za sljedeću godinu. Takođe, članovi Senata su upoznati i sa trenutnom epidemiološkom situacijom i brojem pozitivnih na virus korona na Univerzitetu.
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/11177/unibl_logo_novi.png