Navigacija
Viber X logo

Studenti upoznati sa Erazmus+ programom

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Erazmus+ onlajn info dan za studente Univerziteta u Banjoj Luci (UNIBL) održan je 19. aprila 2021. godine, putem Zum platforme.

Događaj je organizovala Kancelarija za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju UNIBL, a viši stručni saradnik za razmjenu osoblja i studenata Đorđe Kenjalo je učesnicima predstavio trenutno otvoreni javni poziv za razmjenu studenata. Kenjalo je prisutne detaljno informisao o tome koji su dokumenti potrebni za prijavu, koji su odlučujući kriterijumi prilikom izbora kandidata. Posebno je naglasio da studenti koji prilikom prijave na konkurs iskažu interesovanje za boravak na dvije institucije, imaju veće šansu da budu izabrani za odlazak na razmjenu.

Evgenij Sjerebrjenikov, doktorand sa Univerziteta u Granadi, koji u okviru Erazmus+ programa trenutno boravi na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci, istakao je da je Erazmus+ jedno od važnijih životnih iskustava i da je zahvaljujući ovom programu stekao prijatelje u mnogim evropskim državama. Kako je naveo, student koji jednom ode na razmjenu putem ovog programa, ponovo ima želju da učestvuje u ovom programu.

Milan Pepić  je student Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, a trenutno u okviru Erazmus+ programa boravi na Helenskom mediteranskom univerzitetu na Kritu. Po njegovim riječima, iznos stipendije je dovoljan za nesmetan boravak i može da pokrije sve potrebe. Kada je riječ o boravku na ostrvu Krit, te utiscima sa razmjene, Pepić ističe da su ispunjena sva njegova očekivanja. 

Katarina Salapura, student je Filološkog fakulteta i trenutno boravi na Univerzitetu u Kadizu u Španiji, kaže da je zadovoljna ostvarenom razmjenom. Kako je između ostalog navela, ova razmjena će joj dobro doći za dodatno usavršavanje španskog jezika.

Marko Lončar, student je završne godine studija na Fakultetu političkih nauka UNIBL, a  trenutno boravi na Masarikovom univerzitetu u Brnu. Ako mu se ukaže prilika, Lončar navodi da bi se ponovo prijavio na razmjenu u okviru Erazmus+ programa.

Takođe, studenti našeg Univerziteta su prenijeli iskustva iz zemlja u kojim borave, a koja se odnose na trenutnu epidemiološku situaciju izazvanu pandemijom virusa korona.

Podsjetimo, aktuelni poziv za studentsku razmjenu otvoren je do 26. aprila 2021. godine, a više informacija nalazi se ovdje
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/11049/large_erasmusplus-logo-all-en-300dpi.jpg