Navigacija
Viber X logo

Informativni vebinar Sanktpeterburškog državnog univerziteta

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Sanktpeterburški državni univerzitet u sklopu onlajn manifestacije „Dani SPbGU u inostranstvu“ 14. aprila 2021. godine, organizuje informativni vebinar za građane Bosne i Hercegovine. 

Riječ je o događaju koji ovaj ugledni univerzitet organizuje u saradnji sa Ambasadom Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini, Univerzitetom u Banjoj Luci i Univerzitetom u Istočnom Sarajevu.

U okviru događaja biće predstavljene informacije o Sanktpeterburškom državnom univerzitetu, njegovom naučnom-obrazovnom potencijalu i načinu upisa na studije. Ovo je prilika da svi zainteresovani dobiju važne informacije o univerzitetu, studentskom životu i preporučenim studijskim programima za strance, ali i drugim aktuelnim temama.

Vebinar se održava putem Zum platforme 14. aprila 2021. godine u 13 časova, a za učešće je potrebno popuniti kratki prijavni formular koji je dostupan ovdje. Samom vebinaru koji se održava na ruskom, uz prevod na srpski jezik, moguće je pristupiti putem ovog linka.

Sanktpeterburški državni univerzitet je jedan od najstarijih i najvećih univerziteta u cijeloj Rusiji i spada u vodeće univerzitete u regiji istočne i centralne Evrope. Na ovom univerzitetu studira preko 20000 studenata, a na njemu rade laureati Nobelove nagrade i Fildsove medalje.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/11002/%D0%A1%D0%9F%D0%91%D0%93%D0%A3.jpeg