Navigacija
Viber X logo

Besplatan vebinar o primjeni BIM-a u BiH

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Besplatan vebinar na temu „Primjena BIM-a u BiH - studija izvodljivosti i BIM standardi” biće održan 12. aprila 2021. godine u 10 časova.

Učesnicima vebinara koji organizuje Institut za standardizaciju Bosne i Hercegovine (ISBIH) u saradnji s Češkom kancelarijom za standarde, metrologiju i testiranje (ÚNMZ), biće predstavljeni rezultati projekta „Podrška primjeni BIM-a u Bosni i Hercegovini”. Riječ je o projektu koji provode ISBIH i  ÚNMZ, a finansijski podržanog od strane Razvojnog programa Ujedinjenih nacija  (UNDP) u okviru  programa UNDP Challenge Fund-a: Češka rješenja za projekat ciljeva održivog razvoja ,,Podrška primjeni BIM-a u Bosni i Hercegovini’’.

Tokom vebinara, domaći stručnjaci u ovoj oblasti doc. dr Gordana Broćeta, dipl. inž. građ., van. prof. dr sc. Naida Ademović, dipl. inž. građ. i Mario Jurišić, dipl. inž. građ. će govoriti o studiji izvodljivosti primjene BIM-a u Bosni i Hercegovini, BIM standardima te primjeni istog praksi.  

Vebinar je namijenjen nadležnim institucijama u BiH koje donose pravilnike i zakone iz oblasti građevinarstva, projektantima građevinskih konstrukcija sa svim njihovim pripadajućim fazama, studentima tehničkih fakulteta, te izvođačima građevinskih konstrukcija, menadžerima u građevinarstvu, kao i svim ostalim zainteresovanim.

Broj učesnika ovog vebinar je ograničen, a prijavu za učešće  moguće je izvršiti ovdje. Nakon izvršene prijave, izabrani učesnici će na adresu elektronske pošte dobiti link putem kojeg će moći pristupiti vebinaru.

Po završetku, svi učesnici će dobiti sertifikat. 

Agenda za ovaj vebinar nalazi se ovdje

Slike

  • /uploads/attachment/vest/11008/large_Vebinar_BIM_AGGF.png