Navigacija
Viber X logo

Poziv za ferijalni rad u Njemačkoj u 2021. godini

Stipendije i programiUniverzitet u Banjoj Luci

Objavljen je poziv studentima univerziteta u Republici Srpskoj za podnošenje prijava za ferijalni rad u SR Njemačkoj u 2021. godini.

U okviru programa Ferijalnog rada studenata iz Bosne i Hercegovine koji se realizuju Agencija za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine i Zavod za zapošljavanje Republike Srpske, u saradnji sa Centralnom kancelarijom za posredovanje u zapošljavanju radne snage iz inostranstva i  Savezne agencije za rad SR Njemačke, za Bosnu i Hercegovinu je odobrena kvota od 50 studenata, od čeka je 16 mjesta predviđeno za studente iz Republike Srpske.

Na ovaj poziv mogu se prijaviti isključivo redovni studenti univerziteta i visokih škola u Bosni i Hercegovini koji nisu upisane u posljednju godinu studija.

Rok za dostavljanje prijava je ponedjeljak, 22.3.2021. godine. Poslije izvršene selekcije, spisak studenata, čije će prijave na osnovu kriterija biti odabrane i proslijeđene u Saveznu agenciju za rad SR Njemačke, biće objavljen na internet stranici Agencije za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine: www.arz.gov.ba.

Više o ostalim uslovima, načinu podnošenja prijava, potrebnoj dokumentaciji i kriterijumima odabira kandidata možete pronaći u priloženim dokumentima, dok se za dodatna pojašnjenja možete obratiti Zavodu za zapošljavanje Republike Srpske, kontakt osoba Tanja Markuš (057/490- 823, tanja.markus@zzzrs.net).

Prilozi:

Javni poziv za ferijalni rad studentima

Obrazac prijave (Bewerbung)

Uvjerenje o upisu na fakultet (Immatrikulationsbeschinigung)

Letak o ferijalnom radu stranih studenata u SR Njemačkoj 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/10902/bundestag.jpg