Navigacija
Viber X logo

U Gimnaziji otvorena Konfučionica

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Radoslav Gajanin, sastao se 05. oktobra 2020. godine sa ministrom trgovine i turizma Republike Srpske Suzanom Gašić.

Tokom sastanka u prostorijama Rektorata Univerziteta u Banjoj Luci, razgovarano je o sadašnjoj i budućoj saradnji između resornog ministarstva i Univerziteta.

Rektor Gajanin je istakao da je Univerzitet u aktivno sarađivao sa Ministarstvom trgovine i turizma Srpske u realizaciji odgovarajućih projekata, naročito u oblasti transfera znanja u oblasti turizma.

,,Nastavnici, saradnici i studenti našeg univerziteta su na raspolaganju Vladi Republike Srpske u bilo kom pogledu, te u slučaju bilo kakvih izazova pred Ministarstvom trgovine i turizma spremni smo da pomognemo u njihovom prevazilaženju’­­­’, naglasio je Gajanin.

Suzana Gašić rekla je da resorno ministarstvo radi na izradi strategije razvoja turizma, te da Univerzitet u Banjoj Luci sa svojim profesorima i stručnjacima ima kompetencije koje je neophodno iskoristiti za unaprjeđenje ove oblasti.

Gašićeva je navela da će dosadašnja dobra saradnja biti nastavljena.

,,Svaki resor u Vladi Republike Srpske ima mnoge koristi od Univerziteta u Banjoj Luci koje treba da iskoristi, kao i znanje stručnjaka koji mogu da doprinesu u razvoju mnogih pitanja sa kojima se susrećemo u našoj praksi’’, kazala je ona.

Viši stručni saradnik za razvoj preduzetništva u Centru za transfer znanja i tehnologija UNIBL Predrag Govedarica rekao je da je ovaj centar u saradnji sa resornim ministarstvom realizovao dva važna projekta koji su se odnosili na transfer znanja za potrebe razvoja turističkih potencijala.

Prema njegovim riječima, fokus je bio na razvoju turističkih potencijala Republike Srpske, te razvoju turističkih potencijal zaštićenih područja nacionalnih parkova.

,,U okviru transfera znanja između naših profesora i stručnjaka iz određenih oblasti dali smo odgovore na sva pitanja djelatnika u turizmu i jasne preporuke kako treba sa stručne strane razvijati turizam u pojedinim oblastima”, naveo je Govedarica.

Sastanku rektora i resorne ministrice prisustvovali su i prorektor za nastavu i studentska pitanja prof. dr Strain Posavljak, prorektor za ljudske i materijalne resurse prof. dr Dalibor Kesić, te generalni sekretar Univerziteta mr Đorđe Markez, kao i šef Kabineta ministra Đorđe Lazić.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/10477/IMG_3569.JPG
  • /uploads/attachment/vest/10477/IMG_3534.JPG
  • /uploads/attachment/vest/10477/IMG_3552.JPG
  • /uploads/attachment/vest/10477/IMG_3530.JPG
  • /uploads/attachment/vest/10477/IMG_3542.JPG
  • /uploads/attachment/vest/10477/IMG_3565.JPG