Navigacija
Viber X logo

Novi smještaj za AGGF i Šumarski fakultet

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Sastanak na kojem je predstavljen prijedlog budućeg korišćenja zgrade u izgradnji Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta (AGGF) Univerziteta u Banjoj Luci, održan je 06. februara 2020. godine.

Kako je navedeno tokom sastanka održanom u prostorijama AGGF-a, u novoj zgradi će biti smješten Arhitektosnko-građevinsko-geodetski fakultet i Šumarski fakultet UNIBL.

Prijedlog u potpunosti zadovoljava potrebe oba fakulteta, a istovremeno ne narušava integritet osnovnog arhitektonskog rješenja. Dio prostora koji obuhvata nastavničke kabinete, laboratorije, informatičke kabinete, crtaone i slično pripadaće određenom fakultetu, dok će učionice, amfiteatri, studentska služba, biblioteka, kafeterija, holovi, komunikacije, pomoćni prostori i biti zajednički. U slučaju potrebe učionički prostori će biti na raspolaganju Univerzitetu i svim članicama Univerziteta koji budu iskazali potrebu.

Prisutni su se složili sa predloženim arhitektonskim rješenjem, a rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Radoslav Gajanin je najavio nastavak aktivnosti u cilju obezbjeđenja svih uslova za konačan završetak objekta.

Sastanku su prisustvovali i: prorektor za međunarodnu i međuniverzitetku saradnju prof. dr  Biljana Antunović, prorektor za naučno-istraživački rad i razvoj UNIBL prof. dr Goran Latinović, finansijski direktor Univerziteta Duško Lazić, dekan AGGF-a prof. dr Brankica Milojević, dekan Šumarskog fakultetaprof. dr Vojislav Dukić i autori arhitektonskog rješenja zgrade AGGF-a prof. dr Saša Čvoro i doc. dr Malina Čvoro.

Podsjećanja radi, nova zgrada AGGF-a se gradi u sklopu Univerzitetskog grada.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/9751/DSC_8162.JPG
  • /uploads/attachment/vest/9751/DSC_8174.JPG
  • /uploads/attachment/vest/9751/DSC_8160.JPG