Navigacija
Viber X logo

Prijem za predstavnike Festivala studentskih pozorišta:  Rektor Gajanin podržao „Kestenburg“

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci, prof. dr Radoslav Gajanin, razgovarao je 30. oktobra 2019. godine u svom kabinetu sa direktorom Festivala studentskih pozorišta „Kestenburg“, Aleksandrom Pejakovićem i urednikom festivalskog programa ove manifestacije, Nedom Simić Žerajić.

Svjestan značaja Festivala studentskih pozorišta rektor Gajanin obećao je podršku „Kestenburgu“ i istakao važnost Studentskog pozorišta za Univerzitet, mlade stvaraoce, pozorišni život i kulturu grada Banja Luka.

,,Nemjerljiv je vaš doprinos afirmaciji mladih stvaralaca i razvoju pozorišne scene u Banjoj Luci i Republike Srpske. Raduje me što vidim da za svoj rad dobijate priznanja referentnih umjetnika, ličnosti i institucija iz svijeta kulture’’, rekao je Gajanin i dodao da redovno prati sve što je vezano za ,,Kestenburg“.

Dodao je da prisustvo studentskih pozorišta iz cijelog svijeta na „Kestenburgu“ dokazuju da se Banjalučko studentsko pozorište izborilo za svoje mjesto na pozorišnoj mapi Evrope i svijeta. Rektor Gajanin predložio je i da Univerzitet i Studentsko pozorište potpišu protokol o saradnji čime će se precizno odrediti pravci zajedničkog djelovanja ove dvije institucije u budućnosti.

Direktor Festivala „Kestenburg“, Aleksandar Pejaković zahvalio je rektoru Gajaninu za podršku i izrazio nadu da će i do sada uspješna saradnja Studentskog pozorišta sa Univerzitetom u Banjoj Luci biti nastavljena i osnažena.

Urednik festivalskog programa „Kestenburga“, Neda Simić Žerajić upoznala je rektora sa bogatim i raznovrsnim sadržajima Festivala studentskih pozorišta koji će otvoriti Hor „Viva Vox“, kao i predstavama koje se takmiče u zvaničnoj selekciji Festivala, te hit komedijama „Celo telo tu me boli“, Teatra na brdu, sa Svetlanom Bojković, Radovanom Vujovićem i Andrijanom Oliverić iz Beograda i urnebesnom komedijom „Noć bogova“, sa Vojinom Ćetkovićem, Dejanom Lutkićem i Nebojšom Ciletom Ilićem koja je oborila sve rekorde gledanosti.     

Podjsećanja radi, ovogodišnji ,,Kestenburg’’ se održava pod generalnim pokroviteljstvom kabineta predsjednika Republike Srpske, a uz veliku pomoć Ministarstva prosvjete kulture Republike Srpske, Ministarstva za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske, Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske i grada Banja Luke.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/9432/IMG-dd140d96395f99ee80790fdaeaa35cab-V.jpg
  • /uploads/attachment/vest/9432/IMG_20191030_200926.jpg