Navigacija
Viber X logo

Potpisani ugovori o obavljanju pripravničkog staža u Komercijalnoj banci

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Predsjednik Uprave Komercijalne banke a.d. Banja Luka dr Boško Mekinjić, potpisao je 15. oktobra 2019. godine ugovore o obavljanju pripravničkog staža sa osam svršenih studenata prvog ciklusa studija na Univerzitetu u Banjoj Luci.

Dr Mekinjić je naglasio da je riječ o nastavku cjelokupne saradnje sa Univerzitetom u Banjoj Luci.

„Sa nama su kolege sa različitih fakulteta i to sa Ekonomskog fakulteta, Pravnog fakulteta, Prirodno-matematičkog fakulteta, Fakulteta bezbjednosnih nauka, a očekujemo da nam se uskoro pridruži i predstavnik Elektrotehničkog fakulteta’’, kazao je predsjednik Uprave Komercijalne banke a.d. Banja Luka.

„Ovim smo jasno poslali poruku da bankarstvo i finansije nisu rezervisani samo za ekonomiste, nego i za ostala zanimanja, a što je znak da se uvode novi trendovi u oblasti finansija’’, kazao je Mekinjić i posebno naglasio da je ovo pokazatelj da se isplati učiti i biti vrijedan.

Potpisivanju ugovara prisustvovao je i rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Radoslav Gajanin, koji se zahvalio upravi Komercijalne banke na aktivnostima vezanim za zapošljavanju pripravnika

„Komercijalna banka i Univerzitet su potpisali Ugovor o poslovno saradnji, a jedna od odrednica tog ugovora jeste i obavljanje pripravničkog staža za naše najbolje studente'', istakao je rektor Gajanin.

On je izrazio očekivanje da će diplomci UNIBL koji će u narednih godinu dana obavljati pripravnički staž na najbolji način predstaviti sebe kao buduće radnike, ali isto tako uspješno predstaviti i svoj fakultet i Univerzitet u Banjoj Luci.

Rektor Gajanin je naveo da je ovo jedan od prvi praktičnih primjera saradnje Univerziteta sa poslovnom zajednicom.

Takođe je naveo i da će Univerzitet i Komercijalna banka, na osnovu ranije sklopljenog ugovora, zajedno provoditi i istraživanje poslovnog sektora za potrebama različitih visokoobrazovanih stručnjaka na tržištu rada.

Pripravnički staž u narednih godinu dana obavljaće Andrijana Kovačević, koja je diplomirala na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci.

„Želim da gradim karijeru u oblasti bankarstva i zato smatram da je ovaj pripravnički staž idealna prilika da steknem prva praktična iskustva, ali i da zakoračim u svijet bankarstva’’, kazala je ona.

Među pripravnicima je i Aleksandar Stegić koji je takođe uspješno diplomirao na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci. On se zahvalio na ukazanoj prilici da u narednih godinu dana radi kao pripravnik u Komercijalnoj banci a.d. Banja Luka i na taj način usavrši stečena znanja.

Inače, potpisivanju ugovora prisustvovala je i prorektor za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Biljana Antunović, kao i članovi Uprave Komercijalne banke a.d. Banja Luka mr Dragana Vujičić Stefanović i Siniša Smiljanić.

 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/9372/unibl_komercijalna_banka__32_.JPG
  • /uploads/attachment/vest/9372/unibl_komercijalna_banka__3_.JPG
  • /uploads/attachment/vest/9372/unibl_komercijalna_banka__8_.JPG
  • /uploads/attachment/vest/9372/unibl_komercijalna_banka__12_.JPG