Navigacija
Viber X logo

Doc. dr Snježana Maksimović učestvovala na Kongresu mladih matematičara

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Doc. dr Snježana Maksimović sa Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, učestvovala je na kongresu Kongresu mladih matematičara, održanom u Novom Sadu, od 3. do 5. oktobra 2019. godine.

Ona je na kongresu učesvovala kao jedini predstavnik Univerziteta u Banjoj Luci i imala izlaganje pod nazivom ,,Sequential approach to ultradistribution spaces ’’.

Učesnici kongresa su mladi matematičari  koji su doktorirali u posljednjih deset godina, ali i studenti doktorskih studija.

Ideja organizatora je da ovim skupom poveže mlade istih ili sličnih interesovanja, te da podstakne komunikaciju među njima kao i razmjenu ideja, a sve u cilju promocije matematike kao nauke i popularizacije iste među mladima.

Na kongresu je učestvovalo 107 mladih matematičara sa 14 različitih univerziteta i dvije gimnazije iz Srbije, Republike Srpske, Makedonije, Češke, Belgije, Švajcarske i Kine, a 72 učesnika su imala izlaganje.

Inače, kongres je organizvalo Srpsko naučno matematičko društvo (SNMD) u koorganizaciji sa Srpskom akademijom nauka i umetnosti - ogranak u Novom Sadu, Departman za matematiku i informatiku na Prirodno-matematičkomm fakultetu Univerziteta u Novom Sadu i Matematički institut SANU iz Beograda.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/9360/konkres-matematicara-ns-2019.jpg