Navigacija
Viber X logo

Učešće na studijskoj posjeti u Insburku

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Predstavnici Šumarskog fakulteta i Univerziteta u Banjoj Luci učestvovali su na studijskoj posjeti u okviru ERAZMUS+ projekta ''Soil Erosion and Torrential Flood Prevention: Curriculum Development at the Universities of Western Balkan Countries-SETOF'', održanoj u Insbruku od 14. do 18. maja 2019. godine.

Aktivno učešće u studijskoj posjeti uzele su dr Vanja Daničić, viši asistent Šumarskog fakulteta i Jelena Rožić, viši stručni saradnik za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnjuUniverziteta u Banjoj Luci.

Tokom studijske posjete predstavljeni su izvještaji o degradaciji zemljišta, eroziji zemljišta i bujičnim poplavama u Austriji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Italiji, Sjevernoj Makedoniji i Srbiji, kao i izvještaji o studijskim programima prvog i drugog ciklusa studija iz oblasti kontrole zemljišta i bujica u Austriji, Bugarskoj i Italiji. Održan je i sastanak tokom kojeg su predstavljene dosadašnje aktivnosti u projektu i predstavljen plan realizacije aktivnosti za narednih šest mjeseci. Organizovana je posjeta bujičnim slivovima u Landek okrugu.

Šumarski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci je partnerska institucija u ERAZMUS+ projektu ''Soil Erosion and Torrential Flood Prevention: Curriculum Development at the Universities of Western Balkan Countries – SETOF''. Koordinator projekta ispred Šumarskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci je dr Marijana Kapović Solomun, vandredni profesor.

Projekat predstavlja važan doprinos unapređenju i modernizaciji nastavnih planova i programa u oblasti prevencije u borbi protiv poplava i bujičnih tokova, sa kojima se sve više suočavaju zemlje Zapadnog Balkana u posljednjoj dekadi. 

Projekat traje 36 mjeseci i predviđeno je niz aktivnosti koje će uključivati nastavno i administrativno osoblje Šumarskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, ali i inženjere šumarstva koji će imati priliku da učestvuju u obukama i radionicama usmjerenim ka unapređenju njihovih kompetencija u navedenoj oblasti.

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8927/Innsbruck_1.JPG
  • /uploads/attachment/vest/8927/Innsbruck_3.JPG
  • /uploads/attachment/vest/8927/Innsbruck_4.JPG
  • /uploads/attachment/vest/8927/Innsbruck_9.JPG