Navigacija
Viber X logo

Studenti PMF-a boravili na Bardači

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Studenti Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, iskoristili su posljednji vikend u martu kako bi učestvovali u druženju koje je organizovala Studentska organizacija Prirodno-matematičkog fakulteta (SOPMF). 

Studenti osam studijskih programa PMF-a (Matematika i informatika, Tehničko vaspitanje i informatika, Biologija, Ekologija i zaštita životne sredine, Prostorno planiranje, Geografija, Fizika i Hemija) okupili su se sa ciljem upoznavanja i druženja, ali i međusobne razmjene iskustava tokom studiranja.

Tokom skupa osmišljena je zajednička akcija čišćenja povodom Dana planete Zemlje, koja je tradicionalna aktivnost ovog fakulteta. Studenti ekologije i zaštite životne sredine skrenuli su pažnju na odgovornost svakog čovjeka prema životnoj sredini i na negativne efekte antropogenog uticaja. Učešće u skupu uzeli su i članovi EGEA Banja Luka, organizacije studenata geografije i prostornog planiranja u sklopu SOPMF, te prisutne studente upoznali sa svojim aktivnostima, ciljevima i planovima.

Skup je realizovan uz pomoć dekana Prirodno-matematičkog fakulteta prof. dr Goranu Trbiću koji je prepoznao značaj i podržao ovakvo okupljanje studenata iz različitih oblasti prirodnih nauka koje je osim druženja imalo i edukativni karakter.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8739/Screenshot__2_.png