Navigacija
Viber X logo

Preminuo prof. dr Dragutin Matarugić

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Prof. dr Dragutin Matarugić, penzionisani profesor Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, preminuo je 28. februara 2019. godine, poslije duge i teške bolesti u 70 godini.

Sahrana prof. Matarugića će se obaviti 2. marta 2019. godine na Rebrovačkom groblju u Banjoj Luci u 13.00 časova.

Komemoracija povodom smrti prof. Matarugića, zakazana je 5. marta 2019. godine u 10.00 časova u prostorijama Rektorata Univerziteta u Banjoj Luci (sala broj 8).

Prof. dr Dragutin Matarugić je rođen 2. februara 1949. godini u Mašićima kod Gradiške.

Osnovne studije je završio 1974. godine na Veterinarskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Postdiplomske studije završio je na Vetrinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1982. godine, a deset godina kasnije  na istom fakultetu je odbranio i doktorsku disertaciju.

Radio je u PIK ''Mladen Stojanović'', Nova Topola - OOUR Govedarska farma, Veterinarskom instutut ''Dr Vaso Butozan'' u Banjoj Luci, Veterinarsko-stočarskom centru u Banjoj Luci i na Poljoprivrednom fakultetu Univerzitata u Banjoj Luci. Na Poljoprivrednom fakultetu biran je u zvanje docenta, vandrednog i redovnog profesora, a bio je i jedan od osnivača ovog fakulteta.

Bio je i član Veterinarske komore Republike Srpske, Udruženja veterinara Republike Srpske, Društva agronoma, Lovačkkog saveza Republike Srpske i Odbora za unapređenje lovstva RS.

U svojoj bogatoj karijeri objavio je više naučnih radova i knjiga.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8530/Matarugi%C4%87-Dragutin-200x300-3.jpg