Navigacija
Viber X logo

Veliki uspjeh studenta grafičkog dizajna

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Na svečanom otvaranju izložbe 8. Svjetsko bijenale studentskog plakata, koja je otvorena 20. februara 2019. godine u galeriji Kulturna stanica ”Svilara” u Novom Sadu, uvršteni su radovi bivših i sadašnjih studenata smjera Grafički dizajn Akademije umjetnosti u Banjoj Luci. 

U konkurenciji od preko 2.200 radova studenata iz cijelog svijeta na izložbi su predstavljeni radovi studenata Akademije umjetnosti: Stefana Mijića, Danijela Jankovića, Damira Omića, Milene Ivić i Teodora Terzića. U uži izbor su ušli i plakati Nine Ninković, Ane Grubor i Severina Kesića. 

Na otvaranju izložbe svoj osvrt na ulogu i značaj Svjetskog bijenala studentskog plakata je dao i prof. dr Siniša Vidaković sa Akademije umjetnosti u Banjoj Luci. 

Izložba sa 8. Svjetskog bijenala studentskog plakata će tradicionalno biti predstavljena banjalučkoj publici u okviru programa ”Dana Vlade S. Miloševića 2019” u aprilu ove godine.

Bijenale u Novom Sadu je otvoreno u organizaciji Akademije umetnosti Univerziteta u Novom Sadu.

Više informacija kao i izabrani radovi studenata se mogu vidjeti na internet stranici 8. Svjetskog bijenala studentskog plakata na ovom linku:
http://www.studentbiennial-ns.com/2018/index2018.php?kojaStranica=Selected%20for%20exhibition.
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8517/3.Slika_3_sa_otvaranja.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8517/2.Slika__2_sa_otvaranja.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8517/1.Slika_sa_otvaranja.jpg
  • /uploads/attachment/vest/8517/Bienalle-Poster-2019.jpg