Navigacija
Viber X logo

Nagrade za 14 mladih naučnika

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Austrijsko federalno ministarstvo za obrazovanje, nauku i istraživanje u saradnji s Institutom za Dunavsku regiju i centralnu Evropu raspisuje poziv pod nazivom ''Nagrada za mlade naučnike Dunavske regije 2019''.

Na ovaj način žele da odaju priznanje mladim istraživačima i njihovim izuzetnim dostignućima u njihovim naučnim oblastima.

Ovogodišnja nagrade će biti dodjeljena za 14 mladih naučnika, za po jednog iz svake države koje su dio programa EU strategije za Dunavsku regiju, programa u čijem sastavu je i BiH.

Cilj ove nagrade je da istakne kvalitet naučnog rada, talenat mladih istraživača kao i njihov doprinos razvoju naučne zajednice u regionu i podstakne mlade istraživače da se uključe u istraživanje pitanja vezanih za Dunavski region.

Kandidate mogu da nominuju samo njihove organizacije te shodno tome treba da kontaktiraju relevantne kontakt tačke na svojim ustanovama.

Nema formalne starosne granice, ali se primjenjuje ograničenje za učesnike koji posjeduju akademsko zvanje doktora nauka te su odbranili disertaciju poslije 1. januara 2014. godine.

Kandidati za nagradu mogu doći iz svih naučnih disciplina. Broj nominacija po organizaciji je ograničen na maksimalni broj od tri, s tim da nominovani kandidati mora da budu s različitih fakulteta i odsjeka.

Nagrada je 1.200 evra za svakog dobitnika.

Rok za podnošenje nominacija je 26. april 2019. godine na d.martinek@idm.at.

Za više detalja posjetite stranicu Ministarstva za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo: https://goo.gl/9R8bpe.

Više informacija nalazi se u prilozima (Prilog 1, Prilog 2)

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8492/IDM_.jpg