Navigacija
Viber

Održan sastanak u okviru Erasmus+ projekta STINT

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Na Politehničkom institutu u Portu, u periodu od 25.09. do 29.09.2018. godine održan je sastanak u okviru međunarodnog projekta „Jačanje internacionalizacije na viskokoškolskim ustanovama u Bosni i Hercegovini“ (skraćeno „STINT“ od „Strenghtening of Internationalization in Bosnia and Herzegovina Higher Education“).

Tokom sastanka predstavljeni su izvještaji o realizaciji svih projektnih aktivnosti na svim partnerskim institucijama, uključujući pitanja nabavke opreme i promocije realizovanih aktivnosti i ostvarenih rezultata. Dogovoren je plan realizacije preostalih aktivnosti, a razmatrane su i mogućnosti prijave novih projekata i drugih aktivnosti.

U projektu STINT učestvuju svi javni univerziteti u Bosni i Hercegovini, uključujući i Univerzitet u Banjoj Luci, kao i tri univerziteta iz država Evropske unije: KU Leuven - Univerzitet iz Luvena (Belgija), Buckingamshire New University - Novi univerzitet iz Bakingemšajera (Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske) i Instituto Politechnico do Porto - Politehnički institut u Portu (Portugal). Projektni partneri su takođe i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, Ministarstvo obrazovanja i nauke Federacije Bosne i Hercegovine, Agencija za razvoj visokog obrazovanja i obezbjeđenje kvaliteta Bosne i Hercegovine, Agencija za akreditaciju visokoškolskih ustanova Republike Srpske, te Centar za informisanje i priznavanje dokumenata iz oblasti visokog obrazovanja.

Koordinator STINT projekta je KU Luven, Belgija, a koordinator aktivnosti partnera iz Bosne i Hercegovine je Univerzitet u Istočnom Sarajevu. 

Više detalja o projektu, partnerima i aktivnostima vidjeti na: http://stint-project.net/
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/8094/1.JPG
  • /uploads/attachment/vest/8094/2.JPG
  • /uploads/attachment/vest/8094/3__1_.JPG
  • /uploads/attachment/vest/8094/4.JPG